Cum se poate automatiza funcția de Shutdown în Windows

Sunt situații când dorim ca anumite caracteristici ale funcției Shutdown din Windows să se execute automat. Fie că nu sunteți prezent la calculator, fie din alte motive doriți să reporniți, să opriți sau să treceți calculatorul în unul din modurile economice, Sleep sau Hibernate. Shutdown Automaton este o aplicație ce vă poate fi de folos, oferindu-vă automatizarea acestor funcții prin programarea executării în anumite intervale orare, sau în funcție de starea activității calculatorului.

Shutdown Automaton

Mai mult, programul poate fi accesat prin intermediul unui browser, atât în rețeaua locală, sau de oriunde aveți o conexiune la Internet.

Interfața programului este simplă și oferă posibilitatea executării opțiunilor din lista dropdown în funcție de preferințe astfel:

  • on specific time point -la o anumită dată și oră
  • by countdown from -după un anumit interval de timp
  • when computer is idle -după o anumită perioadă de inactivitate a calculatorului sau cea a utilizatorului
  • by monitoring a file -monitorizează schimbările aduse unui fișier, sau la încheierea unui anumit proces (ex: finalizarea unei descărcări)

Din lista dropdown menționată mai sus, o caracteristică utilă o reprezintă Enhanced Shutdown, cu ajutorul căreia puteți curăța calculatorul de fișierele inutile, goli Recycle Bin sau un anumit folder.

Shutdown Automaton enhanced shutdown

Funcția Remote vă permite controlul aplicației de la distanță prin intermediul unui browser. Pentru a beneficia de aceasta, va trebui să va alegeți un nume de utilizator și o parolă pentru a preveni controlul neautorizat. În rețeaua locală veți folosi adresa IP internă, iar pentru accesarea din afara LAN, adresa IP externă. Dacă vă conectați la Internet prin intermediul unui router, va trebui să faceți redirecționare la portul 9000.

Shutdown Automaton remote control

Interfața web a aplicației este foarte simplă. După introducerea numelui de utilizator și a parolei alese, aveți aceleași posibilități de control ca în interfața desktop a aplicației. La executarea unei opțiuni veți primi o atenționare și posibilitatea anulării executării acesteia.

Shutdown online

Chiar am probat aceste opțiuni de control de la distanță și pot spune că funcționează ireproșabil. Shutdown Automaton nu este mare consumator de resurse și este compatibil cu Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1.

Download

Configurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.