Program pentru ascunderea barei de activități (taskbar): Hide Taskbar

Caracteristica Auto-hide the taskbar a sistemului de operare Windows ne poate fi de multe ori de ajutor, mai ales în cazul utilizării unui monitor cu diagonală redusă, când avem nevoie să rulăm aplicații în modul fullscreen. Aducerea inapoi a barei de activități se face prin poziționarea mouse-ului pe latura unde era această bară, însă la eliberarea mouse-ului va dispărea împreună cu butonul Start. Hide Taskbar, o mică aplicație gratuită, poate face același lucru, însă va păstra butonul Start la locul său.

1-Hide Taskbar-system-tray

Hide Taskbar este o aplicație portabilă, fără a necesita instalare, dezvoltată de echipa The Windows Club (TWC) și poate ascunde bara de activități cu o combinație de taste rapide.

Mica aplicație nu are interfață grafică, nici opțiuni de configurare, după rularea fișierului executabil poziționându-se în zona de notificare, loc unde poate fi accesată pentru dezactivarea sa completă. Foarte simplu, pentru ascunderea taskbar-ului, apăsați tastele Ctrl+Esc, iar pentru a-l readuce, folosiți aceeași combinație de taste, efectul fiind instantaneu. Dacă doriți să rulați aplicația odată cu sistemul de operare, plasați executabilul în locația: C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup.

2-Hide Taskbar-ascundere-taskbar

Fiind portabil, Hide Taskbar poate fi rulat de pe un stick USB sau orice alt dispozitiv de stocare extern, pe orice calculator. Cred că mulți dintre voi va găsi aplicația inutilă, însă cei care folosesc aplicații tip dock, precum RocketDock, Circle Dock, Nexus Dock, Slider Dock, sau orice alt tip de lansator de programe similar celui din Mac OS, o vor aprecia. Mai ales că cei 2MB RAM consumați nu reprezintă mai nimic.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.