Program de sincronizare fișiere între calculator și server cloud: Gabatto2share

Nu de puține ori, mai ales în cazul lucrului în echipă la un anumit proiect, avem nevoie de documentele din calculator în altă locație, de exemplu, la birou, sau, fiind un proiect comun, trebuiesc să fie disponibile întregii echipe. Un dispozitiv de stocare extern poate rezolva problema, însă modificările documentelor nu vor fi disponibile în timp real pentru ceilalți. Cea mai simplă soluție este sincronizarea în cloud, iar Gabatto2share tocmai pentru acest scop a fost conceput.

1-Gabatto2share-adaugare-folder

Programul funcționează ca o aplicație de sincronizare fișiere între calculator și un server cloud, respectiv un server FTP, FTPS sau cele care utilizează protocolul SMB (Server Message Block) și Google Drive.

Dar, să vedem ce putem face cu Gabatto2share. Pentru început, va trebui să stabiliți ce doriți să sincronizați, să partajați cu ceilalți parteneri. Butonul Add vă ajută la navigarea în locația dorită, în scurt timp având folderul respectiv în interfața programului. În continuare, este necesară specificarea unui cont cloud pentru sincronizare, deci, click pe Account Settings. În lista Protocol alegeți opțiunea dorită, apoi completați datele necesare autentificării, apoi salvați sesiunea, Save.

2-Gabatto2share-setare-cont-cloud

În cazul în care doriți să utilizați contul Google Drive pentru partajarea unui proiect în regim de parteneriat, lucrurile devin mai complicate, necesitând crearea unei identități a proiectului (dacă nu aveți unul deja în lucru), apoi introducerea datelor generate automat în contul Google, în setările contului din opțiunile Gabatto2share. Explicații amănunțite veți găsi în setările contului Google Drive din opțiunile aplicației.

3-Gabatto2share-setare-google-drive

Setarea unui cont FTP, FTPS, SMB sau Samba server nu cred că necesită explicații, fiind foarte simplă, cei care utilizează un astfel de server fiind familiarizați cu opțiunile de autentificare: nume utilizator, parolă adresă IP sau web, port, etc. Gama utilitarelor integrate în Gabatto2share cuprinde două servere FTP/FTPS respectiv FFFTP, WinSCP, cât și posibilitatea conectării la serverul respectiv prin intermediul unei console cu PuTTY.

4-Gabatto2share-utilitare-integrate

Gama de opțiuni oferite este completată de serviciile cloud Amazon (comercial) și cel propriu Gabatto Cloud Storage, din păcate, în limba dezvoltatorului, cea japoneză. În afară de aceste caracteristici, aveți posibilitatea de a programa întregul proces de sincronizare conform necesităților fiecăruia. Procesul de sincronizare se poate realiza bidirecțional, sau numai într-o anumită direcție (Remote/Local).

5-Gabatto2share-programare-sync

După cum v-ați dat seama, programul este destul de complex, necesită anumite cunoștințe în domeniu, însă, cu puțină atenție, poate fi accesibil și utilizatorilor cu un bagaj mediu de cunoștințe. Pentru a funcționa Gabatto2share necesită prezența Microsoft .NET Framework 4.5.1, iar consumul de resurse fiind în jurul a 50MB RAM, nu ar trebui să creeze probleme deosebite.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.