Program avansat de arhivare/dezarhivare fișiere: Bandizip

Categoric, nu există calculator fără un program de arhivare instalat. Fiind foarte util atât în comprimarea fișierelor pentru reducerea dimensiunii și trimiterea lor prin e-mail, căt și pentru extragerea arhivelor descărcate de pe Internet. În trecut, am prezentat câteva astfel de arhivatoare, din care amintesc KuaiZip și Explzh. Un alt program de gen, mai avansat, cu aceleași caracteristici ca renumitul WinRAR (comercial), este Bandizip, un program gratuit, ce poate fi rulat și în versiune portabilă.

1-Bandizip-interfata-principalal

Folosind o tehnologie aparte de arhivare/dezarhivare, cu algoritmi ZIP specifici, Bandizip este mult mai rapid decât alte programe de gen, mai ales în procesul de arhivare, fiind renumit în acest domeniu.

Fiind un utilitar de compresie directă, Bandizip include o listă lungă de formate suportate, indiferent de tipul de fișiere arhivă specifici Windows, ZIP, RAR, CAB, 7z, LZH, sau fișiere UNIX: TAR, GZ, TGS, LZMA. De asemenea, nu lipsește suportul pentru formate tipice DVD/CD-urilor: ISO, IMG, WIM, sau cele de tip JAR (Java), WAV (audio), XPI (fișiere de instalare multi-platforă).

Contrar caracteristicilor sale avansate, interfața Bandizip este minimalistă, oferind doar cele necesare utilizatorului. Deschiderea unei arhive se face simplu, prin dublu-click pe arhivă, cu ajutorul butonului Open, sau prin drag&drop în interfața sa.

Opțiunile oferite de Bandizip conțin o largă varietate de posibilități, începând cu integrarea în meniul contextual Windows Explorer, în modul clasic sau în cascadă, personalizarea intrărilor de extragere și compresie, inclusiv stabilirea nivelului acesteia și multe altele.

2-Bandizip-optiuni-meniu-contextual

În afară de aceste caracteristici, Bandizip dispune de un vizualizator de imagini integrat, util în previzualizarea imaginilor conținute, fără a le dezarhiva. Vizualizatorul text implicit este Notepad din Windos, însă se poate înlocui cu oricare alt editor text. La fel ca renumitul WinRAR, nici în Bandizip nu lipsesc opțiunile de creare a unei arhive cu autoextragere (SFX), de tip executabil, ștergerea automată a fișierelor originale după arhivare, împărțirea pe segmente, sau posibilitatea de a securiza arhiva cu o parolă.

3-Bandizip-optiuni-creare-arhiva

În încheiere, ca o concluzie la testările făcute cu Bandizip, pot afirma cu certitudine că poate înlocui cu succes orice program de gen, chiar pe cele comerciale, având aceleași rezultate, dacă nu chiar superioare, așa cum am precizat, mai ales în compresie. Practic, nu am găsit lipsuri în funcționalitatea sa, fiind convins că poate mulțumi orice utilizator, fie el și avansat.

Download

Utilitare PC

15 Comentarii

  • Depinde ce înțelegi tu prin „mai bun”. Instalează-l și testează-i toate caracteristicile, apoi faci o comparație între cele două: consum de resurse la arhivare/dezarhivare fișiere mari gen .ISO, crearea arhivelor self-extracting, integrare în sistem și multe altele.

  • In acest caz gandeste-te ca esti victima unor virusi ce iti restrictioneaza accesul la descarcari,in special in descarcarea solutiilor antivirus.
   Poti proba acest lucru prin incercarea de a descarca cateva produse antivirus si a le instala in sistem pentru a verifica cele mentionate anterior.

 1. Buna ziua,puteti sa-mi spune-ti de ce imi porneste calculatorul imi apare „Starting Windows” si apoi se inchide.Am vrut sa instalez din nou un alt Windows dar dupa ce boot-ez si apoi se incarca sus aparand (pe bara aceea care se incarca cu alb) „Windows load files” si apoi se inchide,apropo am Windows 7 Home Premium 32bit si am vrut sa instalez Windows XP PRO 32bit,va rog ajutati-ma,multumesc,astept raspuns!

  • Nu înțeleg, toată lumea avansează, face upgrade la Windows 7 sau 8.1, iar tu „tragi” înapoi?!? Mă rog, fiecare cu….ale lui! Poate este plin de praf, senzorul declanșează automat. Ce eroare îți dă, scrie ceva. În afară de asta, Windows 7 se instalează pe hardware SATA/AHCI, „bătrânul” XP pe IDE. Verifică în BIOS…ai nevoie de drivere…

  • Salut.
   Verifica in Programs and Features programele instalate,eliminand programele cu denumiri dubioase,toolbar-uri,reseteaza browserele la setarile initiale dar toate astea efectuate dupa scanarea totala a sistemului cu antivirusul din dotare,daca exista,in caz contrar,instaleaza unul,actualizeaza definitiile malware si executa o scanare completa.
   Succes si te asteptam cu noi detalii,nelamuriri in caz de nevoie.

  • Poti incerca un System Restore fiind conditionat de o scanare cu Malwarebytes ori Superantispyware in prealabil.
   Iti recomand si acest program in vederea testarii sale,observand la sfarsitul procesului daca problema inca este prezenta.
   Poti apela si la eternul remediu,acela de a reimprospata sistemul de operare instalandu-l de la zero,asta daca dispui de ceva timp liber.
   Succes.

  • Din recomandarile lui Paul sau ale mele,trebuia sa functioneze ceva,observandu-se modificari asupra problemei.
   Ori sistemul de operare este compromis de alte infectii ori nu urmezi indicatiile intocmai,existand posibilitatea sa ma insel aici.
   Daca nu functioneaza nimic din cele mentionate anterior, cu toate ca nu imi vine a crede,ca nimic nu a mers, nu iti ramane decat sa optezi pentru reimprospatarea sistemului de operare,durata de timp alocata nefiind mare,in functie de specificatiile tehnice ale sistemului tau,fiind varianta cea mai sigura pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.