Explzh, un program foarte bun de arhivare și dezarhivare fișiere

Toți utilizatorii folosesc programe de arhivare (compresie) și dezarhivare fișiere, recunoscută fiind utilitatea lor în partajarea sau transportul oricărui tip de fișiere, mai ales a celor de mari dimensiuni. Un alt program de acest gen, tinde a se alătura celor consacrate deja, ca WinRAR, 7-Zip, Power Archiver, etc, anume Explzh. Denumirea sa, Explzh, nu sugerează nimic, de pronunțat sună mai mult a „tong-twister”, însă caracteristicile sale impresionează cu adevărat.

program de arhivare si dezarhivare

Programul poate deveni o alegere inspirată ca o alternativă la cele mai populare programe de gen, satisfăcând chiar și utilizatorul mai pretențios, avansat. Explzh suportă o largă varietate de formate, dintre care amintesc LHA, JAR, RAR, ZIP, ISO-9660/ISO-13346. Programul include un splitter de fișiere nativ pentru împărțirea arhivei în mai multe părți, fiind astfel simplu de transportat și partajat.

Interfața principală a programului conține opțiunile tipice unui astfel de program, ordonate în meniul superior: deschiderea unei arhive, editarea sa, vizualizare, reparare, etc. Crearea unei arhive se face ca și în cazul celorlate aplicații, oferind posibilități multiple ca: alegerea metodei de compresie, divizarea fișierului original, securizarea cu parolă AES (Advanced Encryption Standard), cât și alte opțiuni avansate.

Metode Compresie Explzh

O caracteristică interesantă, aparte față de alte asemenea programe, o reprezintă opțiunea de a crea un script BAT, foarte util în cazul împărțirii arhivei în mai multe segmente. Rularea sa va reuni toate elementele în forma sa inițială.

Creare-fisiere-BAT

Opțiunile Explzh, accesibile în meniul Tools (F8), oferă variate posibilități de personalizare a programului, asocierea cu diverse tipuri de arhive, cât și o largă varietate de parametri funcționali. Programul are suport de extragere a arhivelor având ca destinație un server FTP și posibilitatea de a scana arhiva deschisă cu soluția antivirus instalată în calculator. Utilizarea protocolului FTP, presupune instalarea clientului special oferit de Explzh pe pagina de download.

Optiuni Explzh

Ca încheiere, nu pot decât să remarc multitudinea opțiunilor de arhivare/compresie fișiere puse la dispoziție de un program gratuit ca Explzh. Cu siguranță își va dovedi eficacitatea în fața celorlate programe deja consacrate. Și poate își va schimba denumirea…

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.