Program pentru backup al aplicațiilor instalate în Windows 8: Windows 8 Data Backup

Una dintre diferențele majore ale noilor versiuni Windows 8 și Windows 8.1, este posibilitatea instalării aplicațiilor preferate existente în Windows Store. Aceste aplicații sunt diferite față de celelalte descărcate de pe Internet, fiind similare celor de pe Google Play. Dar, în cazul unei reinstalări a sistemului de operare, toate aplicațiile necesită și ele reinstalarea, iar dacă sunt destul de multe, treaba devine plictisitoare, anevoioasă. Windows 8 Data Backup vă poate scăpa de această problemă, realizând un backup al tuturor aplicațiilor instalate din Windows Store și, bineînțeles, le poate restaura când este nevoie.

1-Windows 8 Data Back-interfata

Windows 8 Data Backup este portabil, nu necesită instalare și, așa cum bănuiți, este gratuit. Interfața sa este deosebit de simplă, fără nicio altă opțiune, în afară de cele de backup și restaurare.

Cum funcționează aplicația? Foarte simplu, după ce instalați toate aplicațiile descărcate din Windows Store, le configurați dacă este cazul, apoi rulați Windows 8 Data Backup. Inițial, interfața aplicației este goală, însă la un click pe butonul BACKUP, își vor face apariția toate aplicațiile. Selectați pe cele cărora doriți să le creați o copie de rezervă, sau pe toate cu opțiunea Select all, apoi click pe BACKUP NOW.

Veți fi interogați asupra posibilității de a crea copia sub forma unei arhive ZIP, sau doar o simplă copie. Nu durează mult, așa cum sunteți atenționați, depinzând și de numărul aplicațiilor. În cazul meu, la vreo 12 aplicații, o copie de siguranță în format ZIP a durat 2-3 secunde, dimensiunea fiind de 160KB, față de cea reală de 24MB.

2-Windows 8 Data Back-optiuni-backup

În cazul unei restaurări, cred că bănuiți cum o realizați, nu mai insist asupra pașilor, fiind foarte simplu. Totuși, țin să precizez că, înainte de a restaura setările aplicațiilor, va trebui să accesați Windows Store și să le descărcați. De altfel, este foarte simplu, ținând cont că dacă sunteți logat în sistemul de operare cu un cont Microsoft, aplicațiile favorite vor fi descărcate și instalate automat. Nu vă mai rămâne decât să restaurați setările acestora cu ajutorul aplicației. Simplu, nu?!

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.