Program de recunoaștere a cântecului și a interpretului: My Music Recognition

Indiferent că suntem melomani convinși sau nu, cu toți ascultăm muzică, vizionăm videoclipuri muzicale, etc. Se poate întâmpla însă, ca o melodie nouă, sau nu, să nu o recunoaștem după denumirea sa, la fel și interpretul și, totuși, dorim să le aflăm. În astfel de cazuri My Music Recognition, un program gratuit și simplu de folosit, vă poate scoate din impas doar prin simpla deschidere a fișierului media.

1-My Music Recognition-captura-melodie

Arhiva descărcată conține două fișiere executabile, prima dată va trebui să instalați VirtualAudioCaptureGrabber.exe, apoi MyMusicRecognition.exe, conform indicațiilor din fișierul text anexat.

După instalarea celor două componente, primul fiind un instrument de captură audio, iar al doilea, motorul de recunoaștere foarte puternic, programul va rula în zona de notificare. My Music Recognition nu are nevoie de configurație specială, captura audio și analizarea sunetului făcându-se automat la deschiderea unui fișier media, indiferent că este audio sau video, chiar dacă aveți căștile conectate. Astfel, programul poate capta sunetul de la fluxuri radio, de la player-ul instalat, sau orice altă sursă. Rezultatul constând în denumirea cântecului, cât și a interpretului, va fi afișat în câteva secunde.

2-My Music Recognition-rezulatat-denumire

Meniul contextual al programului oferă lista completă a pieselor capturate sub forma unui fișier text cu denumirea cântecului și a interpretului. De asemenea, oferă posibilitatea vizionării clipului respectiv pe YouTube, Soundcloud, SoundLyrics sau Discogs. Pe Wikipedia veți avea informațiile complete referitoare la interpret, date biografice, discografie, activitate, etc.

Ultima opțiune, pe care cred că o veți aprecia în mod deosebit, Facebook Fan Page, va deschide pagina de Facebook dedicată fanilor săi, unde aveți posibilitatea de a vă exprima părerile personale. În concluzie, My Music Recognition nu trebuie să lipsească din recuzita niciunui meloman dornic de noutăți discografice.

Download

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.