Program pentru upload automat al imaginilor pe Imgur: MyImgur

Datorită activității mele pe Internet, în special pe multe forumuri, am nevoie neapărat de un server unde să pot stoca imagini, în special screenshot-uri, pe care uneori sunt nevoit să le postez pe o pagină web anume, printr-un link către imaginea respectivă. De asemenea, un screenshot al desktop-ului poate fi un ajutor unui prieten, iar trimiterea link-ului este mult mai simplă decât a imaginii propriu-zise. Imgur este un astfel de server ce poate găzdui orice tip de imagine, oferind mai multe tipuri de link-uri către imaginile încărcate. MyImgur este o mică aplicație ce oferă atât posibilitatea realizării unei capturi, cât și upload-ul automat pe serverul Imgur.

1-MyImgur-interfata-upload

MyImgur poate fi utilizat în versiunea portabilă, sau poate fi instalat în calculator. Singura diferență fiind adăugarea intrării Send to Imgur în meniul contextual Explorer, valabilă pe ntru orice tip de imagine selectată.

Aplicația poate fi folosită și fără a vă crea un cont Imgur, însă nu veți avea posibilitatea stocării și accesării conținutului încărcat, expirând după un anumit timp. Interfața sa este destul de simplă și intuitivă, încărcarea imaginilor făcându-se în modul implicit, prin captură ecran, ferastră, sau prin drag&drop. De asemenea, există suport pentru încărcarea unui întreg pachet de imagini.

În cazul în care dețineți un cont Imgur, veți avea informații despre întregul conținut de pe server, numărul de albume create cât și crearea altora noi, copierea link-ului unei imagini, potrivit locației unde va fi postată, etc. După crearea și autentificarea în interfața MyImgur, va trebui să permiteți aplicației să vă acceseze contul prin copierea unui cod de pe pagina web, în interfața de autentificare a aplicatiei.

2-MyImgur-optiuni-linkuri

Un alt avantaj al creării unui cont, este posibilitatea de a partaja anumite albume (publice) de pe server cu oricine, foarte simplu, prin linkul de forma http://numeutilizator.imgur.com. Opțiunile oferite de MyImgur oferă diverse posibilități, ca stabilirea dimensiunii, a formatului (JPEG, PNG), cât și a calității imaginilor. De asemenea, se poate alege locația de salvare a imaginilor în calculator, a denumirii acestora, personalizarea interfeței aplicatiei și, bineînțeles, alegerea combinațiilor de taste pentru captură și a încărcării de imagini.

În încheiere, părerea mea personală despre MyImgur este ca fiind printre cele mai bune aplicații de captură ecran și upload automat, cu copierea implicită a linkului în clipboard. MyImgur poate fi rulat odată cu sistemul de operare, în zona de notificare, consumul fiind de 10-12MB RAM, sau la comandă, când este nevoie.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.