Screenshot-uri direct din Firefox

Screenshot-urile (pozarea desktop-ului) sunt in general folosite pentru a arata altei persoane, ceea ce noi vedem pe propriul desktop; de cele mai multe ori pentru a ajuta / cere ajutorul la rezolvarea unei probleme / erori.

Ieri, fiind cu un client am observat ca acesta realiza screenshot-uri unor fotografii de pe Facebook prin metoda conventionala (apasarea tastei Print Screen); o pierdere de timp din punctul meu de vedere, deoarece imaginea obtinuta va trebui lipita in Paint si abia apoi salvata in pc; asta daca nu cumva dorim sa-i decupam marginile pentru a pastra doar ceea ce ne intereseaza.

1-screenshoot_din_firefoxScreenshoter este o extensie (supliment) pentru Firefox cu care putem poza rapid si usor continutul intreg al paginii Web vizitate, portiunea vizibila si/sau cea selectata; imaginea va fi salvata automat in *.png sau *jpg fara a mai fi necesara, trecerea prin Paint si/sau aplicatii asemanatoare.

Screenshoter, dupa instalare, va plasa in Firefox, inainte de caseta adresei, iconita unei camere foto. Ori de cate ori vom face click pe aceasta iconita, va fi realizat un screenshot al site-ului afisat si va fi automat salvat in calculator ca si cum de o descarcare normala ar fi vorba. Acelasi rezultat il obtinem si prin utilizarea combinatiilor de taste Ctrl+M, pentru realizarea unui screenshot total sau Ctrl+Shift+M pentru realizarea unui screenshot al portiunii pe care o vom selecta.

In optiunile Extensiei avem posibilitatea de a alege formatul in care va fi salvat screenshot-ul, actiunea pe care o va realiza butonul la apasare (captura totala, capturarea partii vizibile sau capturarea partii selectate).

Chiar daca Screenshoter nu permite realizarea de Screenshot-uri in afara aplicatiei Firefox, acesta este util pentru a „lua” poze de pe Facebook, fotografia un videoclip din YouTube, realiza tutoriale despre servicii Web, etc.

Download Screenshoter

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.