Program de backup al profilului Google Chrome și Chromium: Google Chrome Backup

Dacă v-am vorbit despre salvarea profilului Firefox, nu pot să ocolesc Google Chrome, care, se spune că ar fi mult mai rapid și mai blând cu resursele sistemului. Total fals! Însă, nu despre asta vreau să vă vorbesc, fals sau nu, rămâne preferatul multor utilizatori, care, din diverse motive au nevoie să-l reinstaleze uneori. Asta presupune restaurarea bookmark-urilor, extensiilor, setări, teme, etc. Desigur, sincronizarea cu contul personal Google, poate restaura browser-ul la setările preferate. O altă soluție ar fi Google Chrome Backup, un mic program ce creează un backup al profilului Chrome, ce poate fi restaurat la nevoie.

1-Google Chrome Backup-interfata

Programul poate fi instalat, sau rulat în versiune portabilă și are suport pentru toate versiunile Google Chrome, inclusiv Chromium, o variantă open-source, mai stabilă, rapidă, destinat în special dezvoltatorilor.

Google Chrome Backup oferă posibilitatea creării și restaurării unui backup al profilului implicit sau al altui profil creat anterior de utilizator, cu ajutorul unui asistent în trei pași, Run Wizard!, fiind accesibil chiar și unui utilizator mai puțin experimentat. Primul pas constă în selectarea acțiunii dorite, Backup sau Restore, după care urmează alegerea profilului, cel implicit fiind detectat automat. La ultimul pas va trebui să alegeți locația de salvare, după care dați click pe butonul Backup.

2-Google Chrome Backup-wizard

Opțiunea Profile vă oferă posibilitatea adăugării unui profil nou, al unei versiuni portabile, sau nedetectat de program. Opțiunile Google Chrome Backup constau în posibilitatea protejării fișierului de backup cu o parolă, stabilirea ratei de compresie, a comportamentului său, resetarea programului la starea inițială, etc.

3-Google Chrome Backup-optiuni-generale

Opțiunea Show Paths permite adăugarea unei locații de instalare a Google Chrome sau Chromium particularizate, altele decât cele implicite. Clear personal data settings vă oferă posibilitatea de a șterge cookie-urile, istoricul și Internet cache, etc.

4-Google Chrome Backup-locatii-custom

Meniul contextual al interfeței Google Chrome Backup oferă aceleași posibilități de backup și restaurare, în plus, crearea unui shortcut pe desktop al unui profil existent, vă ajută la rularea sa fără deschiderea interfeței programului. Timpul de creare al fișierului de backup este destul de scurt, însă trebuie ținut cont de complexitatea profilului. Bineînțeles, restaurarea unui profil se face în mod similar, selectând opțiunea respectivă în asistentul oferit, sau în meniul contextual al profilului respectiv.

Download

2 Comentarii

  1. Eu am preferat sa copiez direct profilul si sa il pun pe un stick.Stiam de soft,dar a fost mult mai comod sa ma duc in folderul unde e instalat google chrome si sa iau profilul :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.