Program pentru crearea unui folder invizibil, parolat: Folder locker

Datele secrete, personale ce le deținem în calculator, necesită o anume securitate, dacă se poate să le facem invizibile, inaccesibile curioșilor care au acces la calculatorul personal. Sunt multe metode de a asigura securitatea unui folder personal, multe aplicații pot face asta într-un fel sau altul. În legătură cu aceste posibilități avem articole despre My Lockbox și Protect Me!, pe care vă invit să le revedeți. Dar ceva mai simplu ca Folder locker, un mic progrămel de numai 33KB, nu cred că veți găsi nicăieri!

1-Folder locker-setare-parola

Folder locker nu are interfață grafică, totul se execută în linie de comandă, însă nu vă alarmați, totul este atât de simplu încât poate fi utilizat și de un începător, fără cunoștințe în ale sintaxelor liniei de comandă.

Cum funcționează? După extragerea arhivei descărcate, oriunde doriți să creați un folder invizibil, rulați fișierul executabil. În fereastra deschisă va trebui să introduceți o parolă, apoi dați Enter. Automat va fi creat un folder denumit Locker, iar în fereastra neagră veți fi întrebat dacă doriți să-l blocați. Bineînțeles, veți face asta după ce veți adăuga datele pe care doriți să le protejați, în folderul respectiv. Puteți chiar închide fereastra Folder locker, folderul va rămâne vizibil.

Pentru a-l face invizibil, rulați iarăși executabilul, introduceți parola și dați Enter. Apoi, aprobați blocarea folderului tastând Y (Yes) și urmați instrucțiunile aplicației. În mod similar veți proceda pentru deblocarea folderului.

2-Folder locker-deblocare-folder

Puteți copia fișierul executabil în mai multe locații, partiții, pe hard disk, în fiecare puteți avea câte un folder secret, invizibil, urmând aceeași pași ca mai sus. Folder locker nu consumă resurse, funcționalitatea sa bazându-se pe modificarea atributelor folderelor protejate. Funcționarea programului seamănă cu procedeul descris de Cristian în acest articol, însă, nu aveți de editat nimic, bineînțeles, va trebui să rețineți parolele folderelor protejate.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.