Protejează cu parolă orice folder din calculator cu Protect Me!

Despre cum se protejează cu parolă un folder din calculator v-am mai vorbit cu ceva timp în urmă însă nu cred că a pomenit nimeni nimic de Protect Me!; o aplicație gratuită creată de Webcode, cu care putem proteja conținutul oricărui folder din calculator în doar câteva secunde. Oricare dintre noi deținem date personale, sensibile, pe care dorim să le ferim ochi indiscreți, de persoane neautorizate. Desigur, este necesară protejarea lor într-un mod oarecare, parolare, ascundere, etc, iar cel mai simplu mod de a securiza un folder este utilizarea programului Protect Me! Programul este gratuit, utilizarea sa nu lasă urme în calculator, fiind portabil și foarte ușor de folosit. Interfața sa ne pune la dispoziție doar ceea ce avem nevoie, Protect Me! neavând alte opțiuni, setări.

protejare cu parola folder

Înainte de toate trebuie să vă explic ce face Protect Me! Programul creează containere securizate cu o parolă, în format EXE. Pentru a securiza un folder, adăugați-l în interfața programului cu drag&drop, introduceți o parolă și bifați căsuța care vă arată caracterele parolei alese pentru a o vizualiza și bineînțeles, memora. Apoi click pe Create Container.

În fereastra de dialog navigați în locația de salvare dorită, denumiți cumva containerul, iar după salvarea sa veți primi un mesaj de confirmare.

confirmarea setarii parolei pentru folder

Desigur, este necesar să ștergeți folderul original pe care tocmai l-ați securizat. Pentru a avea acces la datele securizate, executați fișierul container prin dublu-click, introduceți parola, apoi click pe Validate.

validarea parolei folderului

Fereastra următoare vă oferă trei opțiuni:

  • Run – va fi executat doar fișierul selectat din container
  • Save As – întreg conținutul se va salva în locația dorită
  • Extract Everything – extrageți și salvați un anumit fișier din container

Protect Me! se comportă destul de bine, însă este destul de incomodă ștergerea definitivă de fiecare dată a folderului de protejat, acțiune foarte importantă pentru a împiedica recuperarea sa cu ajutorul programelor de recuperat date șterse. Dar cât timp programul își îndeplinește cu succes misiunea, cred că poate fi apreciat ca satisfăcător. Protect Me!, asemenea Folder Password Protect, poate fi rulat în toate versiunile sistemului de operare Windows.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.