Program de backup al sistemului de operare și fișierelor personale

Nu de puține ori, în diverse articole în care era cazul, v-am sfătuit să creați un backup complet al sistemului de operare pentru restaurarea sa în cazul în care ceva nu ar fi mers bine. În mod expres țin să completez acele sfaturi cu crearea periodică a unei astfel de copii de siguranță, indiferent de utilizarea calculatorului. Nu de altceva, dar nu se știe când lovește dezastrul, iar Exiland Backup Free este un program ce vă poate fi de folos în astfel de cazuri.

Exiland Backup Free-interfata

Deși programul dispune de mai multe versiuni, noi vom vorbi doar despre versiunea gratuită (identificabilă prin prezența cuvântului Free în numele său), fiecare dintre acestea putând fi rulate și fără a fi instalate.

Interfața sa este foarte simplă și, pentru a simplifica și mai mult lucrurile, programul oferă un asistent tip wizard ce vă va ghida pas cu pas în crearea unei sarcini. Asistentul tipic unor astfel de programe vă oferă posibilitatea creării unui backup complet, incremental, sau diferențial. Nu am să intru în amănuntele acestor opțiuni, sunt îndeobște cunoscute și simple. În plus, programul oferă posibilitatea sincronizării a două locații, un tip de backup „în oglindă”.

Exiland Backup Free-tip-backup

De altfel, veți găsi pe site mai multe articole referitoare la sincronizarea folderelor din calculator, articole pe care vă invit să le citiți. Mai departe, după selectarea sursei de backup, ce poate fi partiția de sistem (sau oricare alta), sau folderele personale ce conțin documente, poze, muzică sau filme, urmează să stabiliți rata compresiei (opțional). În continuare este necesară precizarea locației de salvare a backup-ului, ce poate fi pe hard disk, în rețea sau chiar într-un folder FTP.

Exiland Backup Free-selectare-destinatie

Ultimul pas vă oferă posibilitatea programării sarcinii pe care tocmai ați creat-o, în funcție de necesități: o singură dată, zilnic, săptămânal, lunar, la o anumită oră sau eveniment Windows. în plus, dacă sarcina este programată, Exiland Backup Free vă poate notifica printr-un mesaj e-mail de reușita sau nu a executării sarcinii. Bineînțeles, nu lipsesc notificările pe ecranul calculatorului.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.