Program pentru optimizarea vitezei de download a clienților BitTorrent

Despre tipul de aplicații P2P s-au scris „n+1” articole, tutoriale, sfaturi, etc. Câte forumuri veți găsi pe Internet, tot atâtea recomandări de setări optimizate veți găsi. Nu vreau să mă erijez în „marele expert”, însă, așa cum am mai spus într-un articol mai vechi, aceste setări de optimizare a vitezei de download/upload trebuiesc făcute în funcție de configurația hardware, adică de cât poate duce calculatorul. În acest sens, o încercare îi puteți acorda lui WireBooster, un program gratuit, care conform dezvoltatorului sau, poate face acest lucru.

1-Torrent-clients

WireBooster are capabilitatea de accelerare a vitezei de download cu suport pentru majoritatea clienților de torrente și, mai nou, este compatibil cu sistemele de operare Windows 8 și 8.1.

Interfața programului este foarte simplă, intuitivă, oferind chiar și o casetă grafică cu valorile în procente ale vitezei de download comparativ cu cea de upload. Tot ce aveți de făcut, după instalarea WireBooster, este selectarea adaptorului de rețea din lista dropdown Network Adapter, a clientului torrente instalat (uTorrent, BitComet, BitTorrent, DC++, Emule, Edonkey, FrostWire, Imesh, Ares, Bearshare, Azureus, BearFlix, etc), apoi dați un click pe Run pentru a porni clientul (dacă nu rulează deja), după care urmează un click pe marele buton de accelerare Status. Butonul Quit va stopa procesul și va închide programul.

2-WireBooster-interfata

Optimizarea vitezei constă în ajustarea unor parametri ai conexiunilor între perechile existente la seed în rețea, însă, nu trebuie să vă faceți probleme, nu aveți nevoie de asemenea cunoștiințe, totul se petrece automat. Cei aproximativ 5MB RAM consumați sunt neglijabili în comparație cu o viteză de download crescută.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.