Program care permite actualizarea automată sau manuală a informațiilor (metadatelor) melodiilor: Mp3tag

Un program care să permită actualizarea automată a informațiilor (metadatelor) melodiilor din calculatorul nostru devine esențial mai ales dacă avem obiceiul să descărcăm muzică, până când va mai fi posibil, și din alte surse decât Amazon, iTunes sau alte magazine de acest gen. Am folosit de-a lungul timpului tot felul de aplicații și metode care permiteau actualizarea manuală sau automată a metadatelor fișierelor MP3 (titlurilor melodiilor, a numelui albumului din care fac parte, etc.), dar niciuna atât de rapidă și eficientă precum Mp3tag, un program gratuit de care am aflat de curând și care, din punctul meu de vedere, este cel mai bun din categoria sa.

Mp3tag actualizeaza informatiile melodiilor

Mp3tag este unul dintre cele mai complete programe cu care putem actualiza, automat sau manual (atunci când în principalele magazine online nu se găsesc informații referitoare la melodiile procesate cu acesta), metadatele întregii biblioteci muzicale din calculatorul nostru. Acesta, după cum veți vedea dacă îl veți instala, dacă informațiile sunt disponibile, va corecta titlurile melodiilor în format mp3, .aac, .flac, etc., și va anexa automat informațiile ce le corespund, inclusiv numele interpretului, genul și coperta albumului din care fac parte.

Dacă, de exemplu, dispunem de fișiere audio extrase fără metadate de pe un album existent și în magazine, vom putea actualiza informațiile fișierelor obținându-le din bazele de date ale Amazon și MusicBrains:

Adăugare copertă

În ciuda faptului că este un program gratuit, Mp3tag este actualizat foarte des și, din câte am observat, pe lângă îmbunătățiri ale performaței, în fiecare nouă versiune sunt incluse și noi facilități. Așadar, dacă aveți în calculator melodii ale căror metadate lasă de dorit, acesta este programul de care aveți nevoie!

Download Mp3tag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.