Indicator de volum al sunetului pentru Windows 7, Windows Vista și Windows XP

Chiar dacă laptop-ul dispune de propriul indicator de volum al sunetului dezvoltat de fabricant, atunci când conectez monitorul extern acesta nu este afișat, și mă enervează să apăs în neștire butonul de creștere a volumului atunci când acesta este e deja la maxim. Programul prezentat în continuare, 3RVX, nu este altceva decât un indicator de volum al sunetului pentru Windows și care, pe lângă faptul că afișează nivelul sunetului în timpul modificării sale, îți permite să setezi și scurtături de taste pentru a-l regla mai simplu și mai rapid.

Indicator de volum pentru Windows

3RVX poate fi configurat să pornească odată cu sistemul de operare, să emită notificări sonore la modificarea volumului sunetului, să afișeze indicatorul deasupra tuturor ferestrelor active și să rămână ascuns atunci când rulezi alte programe sau jocuri în modul fullscreen.

configurare 3RVX

De asemenea, programul permite ajustarea delay-ului cu care vor fi aplicate noile valori ale sunetului, viteza de răspuns a comenzilor, monitorul unic în care va fi afișat (funcție foarte utilă pentru cei care dispun de mai multe monitoare) și zona de pe monitor în care va fi afișat.

Display 3RVX

După cum spuneam și mai sus, 3RVX permite definirea unor scurtături de taste care ne pot fi utile în special în cazul tastaturilor care nu dispun de butoane multimedia. De exemplu, în cazul configurației vizibile în imaginea de mai jos, dacă în timp ce ținem apăsată tasta Windows vom roti rotița mouseului înainte, nivelul volumului va crește, iar în direcția contrară, va fi redus. În același timp, dacă apăsăm pe rotița mouseului, sunetul va fi dezactivat:

Scurtaturi de taste pentru volum

Indicatorul implicit al 3RVX este elegant și, după cum puteți observa în prima imagine ce ilustrează această postare, se integrează perfect în sistemul de operare. Chiar și așa, dezvoltatorul său, Matthew Malensek, a creat diverse interfețe (skin-uri) pentru a fi pe placul tuturor, așa că veți avea de unde alege în cazul în care cel implicit nu este pe placul vostru.

3RVX este compatibil cu Windows XP, Windows Vista și Windows 7, și poate fi rulat atât în platforme de 32 cât și de 64 de biți. Consumul de resurse este nesemnificativ, așa că nu aveți de ce să vă faceți griji din acest punct de vedere.

Download 3RVX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.