Program de convertit fișiere audio și video: TEncoder

Deoarece de multe ori se întâmplă să avem de-a face fișiere audio și video în formate care să nu corespundă necesităților noastre, conversia acestora devine unica modalitate prin care le putem adapta dispozitivelor pe care le vom utiliza la redare.

TEncoder, programul de convertit fișiere video despre care vom vorbi în continuare, utilizează toate nucleele procesorului pentru a scurta timpul de transcodare. TEncoder are suport pentru conversia din și în formatele video AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, FLV, WMV, WEBM, 3GP. La fel pentru formatele audio MP3, WAV, AAC, OGG, Vorbis, AC3, și MP2. Conversia este realizată folosind codecurile FFMpeg, sau Mencoder.

Tencoder: program de convertit fisiere audio si video

Interfața sa elegantă ne pune la dispoziție într-o singură fereastră, toate opțiunile de codare video și audio. Încărcarea conținutului media și aranjarea acestuia în ordinea dorită, se face din comenzile din partea dreaptă.

În partea dreaptă, opțiunile Video și Audio permit alegerea codecurilor respective, ajustarea caracteristicii bitrate, formatul de ieșire, numărul de cadre pe secundă, etc. De asemenea, se pot aplica efectele deinterlacing și cropping, conținutului video. Subtitrarea se poate integra în conținutul video cu condiția să se afle în același folder cu fișierul video și să aibă aceeași denumire. Înainte de codarea conținutului media, de mare ajutor vă poate fi butonul Preview.

program de convertit fisiere audio si video TEncoder

Opțiunile de personalizare a subtitrărilor nu excelează prin numărul lor, însă sunt suficiente pentru utilizatorul casnic. Vă recomand codul UTF-8 pentru a beneficia de caracterele specifice limbii române, diacriticele. De asemenea, este necesară utilizarea codării Mencoder.

TEncoder optiuni subtitrare

După ce ați stabilit toți parametri de transcodare, nu mai rămâne decât să treceți la executarea procesului cu ajutorul butonului Encode. În funcție de dimensiunea fișierelor, a parametrilor, acesta poate dura ceva timp. Nu trebuie uitată configurația hardware a calculatorului, factor destul de important în determinarea timpului de execuție.

Opțiunile programului nu necesită prezentare, cele implicite fiind optime funcționării sale. Detectarea numărului de nuclee ale procesorului făcându-se automat, se poate opta pentru un anumit număr, după necesarul fiecăruia. În concluzie, TEncoder este un program de convertit fișiere audio și video ce n-ar trebui să lipsească din niciun calculator, dar vă veți convinge de îndată ce-l veți instala și utiliza…

Download TEncoder

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.