Program pentru controlul accesului la USB-uri

Aproape de fiecare dată când prietenii mei vin în vizită la mine, aceștia aduc filme sau muzică încărcate pe usb-urile lor. Primul lucru pe care ei îl fac este introducerea usb-ului în computerul meu și descărcarea fișierelor. Nu o dată s-a întâmplat ca sistemul să-mi fie infectat pe această cale. Din fericire, antivirusul meu găsește imediat potențialele fișiere corupte, însă conectarea stick-urilor USB străine la computerul meu mă îngrijorează destul de mult, așa că am început să folosesc aplicația Wenovo USB Access Manager. Această aplicație ne permite să controlăm accesul la stick-urile de memorie conectate la oricare dintre porturile USB ale computerului.

wenovo1

După ce lansați aplicația aveți de ales dintre cele trei opțiuni: permite citirea și editarea, permite doar citirea și dezactivează detectarea USB-urilor. Trebuie să selectați ceea ce doriți și să dați click pe Apply.

Prima opțiune (permite citirea și editarea) vă oferă posibilitatea să aveți acces în totalitate la usb-ul instalat, fără restricții, pe când ce-a de-a doua opțiune (permite doar citirea) limitează accesul dumneavoastră, astfel încât nu puteți să ștergeți, adăugați sau modificați fișierele de pe stick. Ultima opțiune (dezactivează detectarea USB-urilor) blochează complet accesul la fișierele de USB.

screenshot_11

Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Windows actuale și poate fi folositoare mai ales pentru un computer public la care se conectează multe persoane.

Download

Utilitare PC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.