Program de criptare a fotografiilor personale – WinTrezur

Probabil, mai toți utilizatorii de calculator au câte ceva de ascuns, ce trebuie păstrat în secret de ochii curioșilor ce ar putea avea acces la același calculator. Cum facem asta? Simplu, pe Internet găsim o mulțime de metode de ascundere, blocare acces, criptare, etc a conținutului unui folder. Trebuie, doar, să găsești aplicatia potrivită scopului propus. WinTrezur este un astfel de program, gratuit ce poate cripta imagini, restricționând accesul celor neavizați prin protejarea cu o parolă.

1-WinTrezur-interfata-principala

Programul este disponibil în versiune instalabilă sau portabilă, după preferințe, fără a-și pierde din caracteristicile de securizare a imaginilor indiferent de versiunea aleasă.

Interfața WinTrezur nu impresionează prin design, dar este destul de completă, cuprinzând un navigator tip Explorer, un câmp de previzualizare a imaginilor și cele două bare de meniu, superioară și inferioară, cu toate opțiunile necesare scopului pentru care a fost conceput programul. În afara de criptarea imaginilor într-o arhivă, WinTrezur poate fi folosit și ca simplu vizualizator, similar utilitarului din sistemul de operare.

Meniul contextual al fiecărei miniaturi oferă diverse opțiuni, între care și Create Archive ce vă permite crearea unei arhive conținând una sau mai multe imagini, stabilind totodată locația de salvare și parametri de creare a arhivei în formatul implicit A2R., sau ZIP, nesecurizată.

2-WinTrezur-optiuni-arhiva

La acționarea butonului Start, în căsuța de dialog ce se va deschide, este necesar să stabiliți o parolă ce va trebui să o rețineți. Dacă doriți, WinTrezur poate genera o parolă aleatorie, puternică, cu parametri aleși, caz în care vă recomand să debifați opțiunea Mask password și să o copiați în vederea reținerii sale. Alegerea algoritmilor de criptare se face din rotița corespunzătoare, cel implicit fiind AES 256.

3-WinTrezur-generare-parola

O caracteristică utilă si interesantă totodată este posibilitatea de a stabili o imagine ca parolă, Set From File(s) nemaifiind nevoie să țineți minte parole complexe. De asemenea, în cazul unei colaborări între mai mulți utilizatori ai aceluiași calculator, fiecare își poate stabili propria parolă pentru aceeași arhivă. Pe lângă toate acestea, WinTrezur mai oferă și alte funcții caracteristice unui vizualizator de imagini ca redimensionare, slideshow, zoom in/out, rotire, ajustare contrast, strălucire, saturație și multe, multe altele pe care vă las plăcerea să le explorați.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.