Program simplu de captură desktop – ScreenShoter

Fie că doriți să arătați cuiva cum arată desktopul vostru, fie să arătați anumite opțiuni ale unui program cuiva mai puțin experimentat, aproape toți avem nevoie de un program de captură desktop. Nu mă refer la programe complicate, cu tot felul de opțiuni avansate, ci la necesitatea unei simple capturi în fullscreen. Ce poate fi mai simplu decât micul ScreenShoter, un program gratuit ce oferă și avantajul portabilității.

1-ScreenShoter-taste-rapide

Nefiind nevoie să-l instalați, după extragerea arhivei descărcate, îl puteți stoca și rula pe orice calculator, de pe orice dispozitiv de stocare extern, într-un cuvânt, la purtător.

Pentru ca totul să fie cât se poate de simplu, mica sa interfață vă oferă totuși posibilitatea de a alege tasta rapidă de executare a capturii între Print Screen, F9, F10, F11 și F12. Selectarea locației unde se vor salva automat imaginile capturate și alegerea formatului preferat între PNG, JPG și BMP completează „panoplia” de opțiuni oferite de ScreenShoter.

2-ScreenShoter-format-imagine

Cam asta-i tot în legătură cu micul ScreenShoter! Atâta timp cât veți avea nevoie de o captură de ecran veți găsi programul așteptând în zona de notificare. Cât despre grija consumului de resurse, nu este cazul, cei 6-7MB nu vor afecta cu nimic funcționarea sistemului de operare.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.