Program pentru fixarea oricărei aplicații în zona de notificare – Windows Tray Icons Creator

Una dintre modalitățile de acces rapid la diverse locații, fără a mai naviga în locațiile respective, este pinuirea programului sau folderului respectiv pe bara de activități a sistemului, Taskbar. Însă, cu cât mai multe programe pinuite, acesta se aglomerează, fiind și inestetic, totodată. O altă soluție ar fi trimiterea programelor în zona de notificare, dar cum? În afara celor care își crează implicit aceste intrări, sistemul de operare nu ne oferă această opțiune.

1-Windows Tray Icons Creator-system-tray

Dar, băieții de la Door2Windows, au rezolvat această problemă oferindu-ne o mică aplicație, Windows Tray Icons Creator ce poate fixa orice program și-ar putea dori un utilizator, lăsând Taskbarul liber. După rulare, micul program se va fixa în zona de notificare (system tray).

În trecut am prezentat mai multe moduri de adăugare în Taskbar a unui element, Recycle Bin, articole pe care vă invit să le citiți. Dar să revenim la subiectul de astăzi. Așa cum bănuiți, Windows Tray Icons Creator este gratuit și pe deasupra portabil, având o interfață simplă, cu tot ceea ce trebuie la vedere. Astfel, se pot fixa în zona de notificare până la 10 programe.

Interfața cuprinde trei opțiuni: Icon, Mouse Hover Tooltip și Mouse Click action. Opțiunea Icon vă oferă posibilitatea de alegere a unei iconițe, Mouse Hover Tooltip va afișa denumirea aleasă la trecerea cursorului mouse peste iconiță, iar ultima opțiune reprezintă calea întreagă către programul respectiv.

2-Windows Tray Icons Creator-interfata

Tot ceea ce veți fixa în zona de notificare va apare imediat după ce veți da click pe butonul Hide. Dacă doriți să aveți aceeași configurație chiar și după oprirea/pornirea sau repornirea calculatorului, bifați opțiunea Run Everytime Windows Starts Up.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.