Program pentru generare slideshow sau videoclipuri din imagini – JMC Photo Gallery

Fotografiile făcute în vacanță sau orice alte imagini stocate în calculator pot fi vizionate în Windows Photo Viewer, vizulizatorul implicit al sistemului de operare. Bineînțeles, există o sumedenie de alte programe de gen, mai mult sau mai puțin avansate. Unul dintre acestea, JMC Photo Gallery, asemănător cu Windows Photo Viewer sau Picasa, vă oferă posibilitatea de vizualizare a galeriei foto în modul simplu, bidimensional-2D, tridimensional-3D, sau sub forma unui videoclip generat din miniaturile imaginilor încărcate.

1-JMC Photo Gallery-interfata-principala

Mai mult, JMC Photo Gallery este portabil, nu necesită instalare, deci poate fi rulat de pe orice dispozitiv de stocare extern, împreună cu întreaga galerie de imagini, la purtător, pe orice calculator.

Prima dată va trebui să încărcați imaginile în interfața programului cu ajutorul butonului Preferences. Cu cât mai multe imagini veți avea, cu atât mai expresiv va fi și slideshow-ul sau clipul generat. Opțiunea 2D este similară cu Windows Photo Viewer, însă modul 3D vă oferă satisfacție totală, fiind interactiv prin posibilitatea aducerii în prim plan, sau trimiterea în fundal a imaginilor.

2-JMC Photo Gallery-generare-slideshow

Generarea și rularea clipurilor realizate din miniaturile imaginilor încărcate poate fi materializată cu micul player integrat, având opțiunile caracteristicile de control ale oricărui astfel de player, modificarea volumului, ajustarea vitezei de rulare, etc. Ceva interesant ce oferă JMC Photo Gallery, este posibilitatea transformării sale într-un screensaver cu imaginile preferate rulând sub formă de slideshow. Interesant, nu?!

3-JMC Photo Gallery-optiuni

Această opțiune vă este pe deplin explicată în preferințele programului, secțiunea Tutorial, alături de alte posibilități de ajustare a parametrilor de rulare a unui slideshow ca durata afișării, a estompării, număr de imagini, etc. Fiind conceput pentru simplitate, nu avem opțiuni avansate de salvare, de filtrare a imaginilor, aplicare efecte, etc, însă, pentru un program gratuit, portabil, este destul de generos.

Download

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.