Free Screenshot Capture – aplicație excelentă pentru capturi de ecran

Probabil fiecare a ajuns la un moment dat în situația în care are nevoie să facă un print screen, fie având o problemă la care dorește răspuns prin intermediul unui forum, blog etc., iar cei de la care așteaptă ajutor îi cer un print screen pentru a vedea mai exact care este problema, fie dorește să arate cuiva ceva din calculatorul lui. Ok, dar să lăsăm chestiile astea, probabil cei care caută un  program pentru a face capturi de ecran știu deja la ce îl vor folosi și să facem cunoștință cu Free Screenshot Capture, un program gratuit cu care putem face sreenshot-uri, având opțiuni interesante și o interfață grafică foarte intuitivă.

Printre atuurile acestui program se numără faptul că putem ajusta marginile capturilor, astfel încât imaginea nu mai trebuie crop-uită în cazul în care nu ne place cum au ieșit marginile și faptul că dispune de un mic editor pe care putem să îl folosim dacă vrem să facem un screenshot rapid cu foarte puține ajustări.

Pe lângă opțiunile importante Screeen Capture și Full Screen Capture, care sunt folosite de majoritatea celor care folosesc acest program, el mai dispune de opțiuni ca Webcam Capture pentru a face un screenshot camerei web, Color Picker, pe care îl putem folosi pentru a identifica codul unei culori. Rules, care ne afișează o riglă pe ecran, căreia îi putem modifica valorile pentru a face un screenshot la o dimensiune stabilită, precum și alte opțiuni mai rar folosite.

Un dezavantaj al acestui program este faptul că nu dispune de o optiune de încărcare a screenshot-urilor pe un server ftp sau pe vreun serviciu online de stocare a imaginilor.

Download Free Screenshot Capture

13 Comentarii

  1. Preferații mei sunt Snagit 11 și Ashampoo Snap 5. fiecare au avantajele și dezavantajele lor. Un singur nu îmi place la amândouă: faptul că nu știu să facă capturi perfecte ferestrelor cu colțuri pătrate ca în Windows 8 (poate nu știu eu, vreau să facă asta cu funcția capture activ window, nu cu cea de capture rectangular).Ele sunt „învățate” să facă colțurile special rotunjite pentru tema default din Windows 7.

  2. @flutike Deja îmi vine să dau cu ceva după tine. Atâtea link-uri pui peste tot dar de Screenpresso n-ai spus nimic până acum… :) Nu cred că ai să-mi răspunzi înainte să-l instalez (deja îl descarc), dar îi poți configura shortcut-uri?

   1. @Cristian te avertizez , daca vrei sa dai cu ceva dupa mine pe caldura asta sa fie ceva rece si cu multa spuma . Ghici gicitoarea mea .
    -referitor la shortcut ,-Capture full screen, part of the screen or a specific window with the same shortcut – daca la asta te-ai referit , scrie in primele randuri , pe site .
    -pana acum pe paginile tale cu el am facut capturile ,dar am si altele instalate .
    -daca ti-a placut poate tutorial despre el?

    1. Gheață nu pun? :)
     Programul îmi place și cred că am să-i cumpăr o licență doar pentru comoditatea de a avea watermark-ul pus automat. Articol vine sigur până mâine dimineață că deja m-am jucat cu el de l-am înnebunit… Bun programul! Cel mai bun de până acum și parcă mult mai stilat și decât Ashampoo Snap.

     1. Sorry , watermarcurile le pui pe degeaba caci le sterg cu un program cat ai zice Ha,ha.Peace!

     2. Da, dar pentru a le publica pe un site/blog personal fără watermark va trebui să-ți plătești singurel un server :) Ai prins ideea ?!?
      Apropo, dacă vrei sa ai comentariile aprobate automat, spune-mi și-ți fac cont de user; altfel va trebui să aștepți întotdeauna aprobarea… Mi-e indiferent. Adică nu. Prefer să aștepte aprobarea că așa nu-mi scapă nimic :)

 1. Mai mult si mai mult as dori 1 sfat , care ar fii cea mai buna modalitate de a vedea schimbarile din blog/bloguri si dodificarile-schimbarile-posturile-comentariile noi aparute .Inca nu sant familiarizat . Am un addon de Firefox -Update Scanner-se numeste si-mi arata binisor schimbarile aparute intr-o pagina sau blog dar face pluginul crash destul de des .Imaginea mai jos .
  http://i.imgur.com/r0j0k.jpg

  1. Încearcă Google Reader! Eu sunt abonat cu el la toate blogurile pe care le urmăresc (la unele inclusiv la fluxul de comentarii). Și îți mai recomand ceva! Atunci când te abonezi, folosește feed-ul blogului, nu feed-ul prin feedburner pentru a primi totul instant. Sau mă rog, dacă nu-ți place GR, testează câteva feed reader-uri pentru desktop. Sau apelează la un gadget gen cele incluse în Rainmeter sau cele native în W7.

   1. Multumesc.O sa trec la actiune , dar daca aceste idei si practici mentionate mai sus de tine NU au avut tutorial sau mentionari pe undeva ,ar fi binevenit o descriere amanuntita , cred ca interesul este unul general . Sau poate niste linkuri utile .

    1. Bună idee. Poate mă apuc chiar mâine de un tutorial pe tema asta. Să vedem ce mă așteaptă la scârbici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.