Program cu care poți înregistra desktopul chiar și atunci când te joci

Pentru primul meu articol am ales un program ușor de utilizat și pe înțelesul tuturor, pe care eu l-am găsit util în diferite situații. Programul se numește Bandicam, si este un soft de înregistrare video foarte bun, disponibil și în limba română.

Bandicam: program de inregistrat desktopul în timpul jocurilor

Bandicam poate realiza capturi video HD 720p, full HD 1080p, și multe alte rezolutii prestabilite, perfecte pentru a fi uploadate pe Youtube. Permite caputarea video-urilor full screen, sau putem selecta o zona specifică pentru înregistrare.

În tab-ul General, selectăm locul unde se salvează capturile video, iar la Advanced putem alege limba Română, dacă nu ne descurcăm cu meniul în limba Engleză.

În Video, selectăm un Hotkey cu care sa înceapă / oprească filmarea, respectiv unul pentru pauză. Tot în acest tab putem face setările video și audio pentru ca filmulețul rezultat să aibă calitatea dorită.

Program cu care poți înregistra desktop-ul chiar și atunci când te joci

De ce mi-a plăcut acest soft?

Pentru a vă răspunde, am sa îl compar cu CamStudio, un alt soft de captură foarte folosit.

 • Din punctul meu de vedere, face captura desktop chiar mai bine decât CamStudio
 • Poate face captura video în jocuri precum: Battlefield 2/3, Call of duty, Crysis 2, Counter Strike, Skyrim, World of Warcraft și multe altele, la o rezoluție HD 720p sau Full HD 1080p; ceea ce CamStudio nu poate.
 • Înregistrează DirectXOpenGL; funcție foarte utilă pentru a înregistra o videoconferință realizată cu Skype (sau orice altă aplicație asemănătoare). Cum facem asta ?!? Executăm Bandicam, mergem la butonul Target și selectăm „DirectXOpenGL windows „, dăm click pe fereastra pe care dorim să o înregistrăm apoi selectăm „Record„; Bandicam va începe să captureze imaginile derulate în fereastra respectivă.
 • De asemenea, putem să capturăm secvente dintr-un film pe care îl urmărim online, un video care rulează în iTunes, Windows Media Player, o prezentare PowerPoint sau un video de pe YouTube.Toate aceste facilitați având bifata funcția de înregistrare DirectXOpenGL, care, printre altele, poate afișa FPS-ul pentru acel video.
 • În timp ce înregistrează, putem face screenshot-uri porțiunii active, apăsând pe butonul ce arata ca un aparat foto, plasat lângă butonul REC.

I-am făcut câteva teste și la o înregistrare desktop, la rezoluția 1920x1080 timp de 10 minute, fișierul rezultat avea doar 150 MegaBytes.

Bandicam Desktop Recorder

În jocul World of Warcraft, la rezoluția 1280x720 timp de 1 minut și 2 secunde, a rezultat un fișier de 142 de MegaBytes; rezultate foarte bune în comparație cu Fraps, un alt program renumit pentru captura în jocuri, care la un minut de înregistrare poate genera fișiere mai mari de 1 GigaByte.

De precizat faptul că Bandicam este un program de tip shareware, dar poate fi folosit gratuit pe durata nelimitata cu următoarele restricții:

 • Nu puteam captura video-uri mai lungi de 10 minute (timp suficient pentru un utilizator obișnuit, care vrea doar să se filmeze în timpul unui joc și apoi sa urce filmulețul pe YouTube, sau să facă un mic tutorial prin care să își îndrume un prieten într-o anumita situație).
 • Aplicația plasează un watermark cu adresa propriului site, în partea superioară a video-ului capturat.
 • Captura nu trebuie să depășească 7,5  Gigabytes; putin probabil să înregistrați un joc timp de 10 minute și sa realizați o captura atât de mare.

În concluzie, Bandicam rămâne un soft cu multe întrebuințări, foarte ușor de folosit, cu toate ca are unele limitări în versiunea gratuita.

Mai mult de atât, poate tine piept cu brio unor softuri de renume cum ar fi Fraps, care nici măcar nu ne permite să realizăm o captura mai lunga de 30 de secunde cu versiunea gratuita.

Download Bandicam

21 Comentarii

 1. Interesant soft,cu prima ocazie o sa-l testez.
  Off topic – articol scris de Bogdan C.,felicitat de Bogdan C.(poate este doar o coincidenta),se vede treaba ca acesti noi colaboratori au venit cu forte proaspete si cu mult entuziasm.

  1. @sailorriver, Bogdan mi-a trimis articolul prin email, l-am publicat eu si am uitat să ma de-loghez înainte de a posta comentariul. Scuzele de rigoare…
   Bogdan C., este antivirus2012; îl știți din comentarii.

 2. …am rasfoit un pic xux.ro ,Cristi oamenii astia sunt dependenti de pokemoni(WOW+etc),am si eu asa ceva acasa:))))….oricum e de apreciat munca lui TyiBy si antivirus2012 …sper sa nu fie verisori cu tine :))

 3. În primul rand vreau să îl felicit pe Bogdan pentru primul articol și să îi mulțumesc pentru program! Chiar aveam nevoie de așa ceva, cu Fraps putând înregistra doar 30 de secunde.

 4. Salut! As vrea sa stiu si eu daca BandiCam poate inregistra un video cu voce fara a mai fi nevoie sa fac conferinta de skype :) adica daca poate inregistra direct vbind prin microfon fara alt program :)

 5. Cristian, nu am decat sa-ti multumesc frate pentru programul asta minunat…dupa ce ca am incercat fara succes fraps, camstudio, hypercam, screen recording suite, dxstory, si inca vreo 2-3 am dat din intamplare peste minunatia asta de -bandicam-…toate cele de mai sus le-am testat pe FAR CRY3 pe editor map, si inafara ca imi faceau arhive uriase, de fraps nu mai vobesc , si lag de ma lua disperarea, nu imi venea crede ochilor ca se produce in sfarsit minunea cu un programel absolut necunoscut….multumesc din nou si s-auzim de bine!

 6. sall..am facut si eu cateva inregistrai la Nfs Mw 2012… dar am reusit decat in 720 P.. spune-mi si mie pls cum fac la 1080p ???

   1. mda…placa video nu cred k ar fi o problema am un nVidia GT630.. dar monitorul e posibil, il am de 6 ani =))) dar nu credeam k are vre-o legatura monitorul cu 1080p.. eu credeam k din cauza k banicamul meu este trial..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.