Program de criptare a mesajelor în imagini (steganografie) – SSuite Picsel

Despre criptarea datelor am mai discutat cu alte ocazii, criptare care se poate face în multe moduri ca întrebințarea a diverși algoritmi, ascunderea de mesaje în melodii, sau în imagini, numită steganografie. Aceasta din urmă, în principiu este destinată celor mai avansați, necesitând anumite cunoștințe. SSuite Picsel este un program gratuit, portabil, care oferă avantajele steganografiei în cel mai simplu mod, fără opțiuni avansate și fără alterarea în sine a imaginii.

1-Picsel-interfata-criptare-mesaj

Simplitatea cu care se pot ascunde mesaje în imagini aduce programul în prim plan, fiind de preferat în fața altora de gen, care ce-i drept, oferă mai multe opțiuni avansate nu tocmai pe înțelesul oricui.

Interfața programului este grăitoare, primul pas care îl aveți de făcut este să încărcați o imagine în format BMP, JPG, PNG sau WMF pe care o veți folosi ca suport pentru a masca mesajul dorit, Open Original Image. În caseta din partea de jos puteți scrie un scurt mesaj, sau dacă aveți un fișier text anume, îl puteți adăuga cu ajutorul butonului Message. Apoi, nu mai rămâne decât să dați un click pe Encrypt Image, apoi pe Save Image.

2-Picsel-decriptare-mesaj

Imaginea astfel prelucrată, împreună cu cea originală le puteți trimite în siguranță oricui prin e-mail, fereastră chat, sau alte modalități. Bineînțeles, pentru a citi mesajul, destinatarul trebuie să-l decripteze utilizând același program. Procesul este în mare parte același ca la criptare, cu diferența că după încărcarea imaginii originale, va trebui să deschideți și imaginea țintă, cea cu mesajul. Mesajul ascuns va apare în caseta de jos a interfeței.

Desigur, securitatea este mai scăzută în cazul folosirii programului Picsel, însă aveți avantajul că nu trebuie să memorați nicio parolă, singurul dezavantaj fiind acela al păstrării ambelor imagini, cea originală și cea criptată.
Ca bonus, în arhiva descărcată veți avea File Shredder, un mic program cu care se pot șterge în siguranță orice fel de fișiere, fără posibilitatea de a mai fi recuperate.

Download

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.