Program gratuit cu care poți ascunde orice tip de fișiere în melodii

Transmiterea de mesaje criptate sau ascunse se poate face în multe feluri. Este binecunoscută metoda steganografiei, prin care se pot ascunde fișiere criptate în alte fișiere, cu extensii diferite. DeepSound este un program gratuit ce utilizează această metodă pentru alte fișiere în fișiere audio tip WAV, WMA și FLAC.

DeepSound - program de ascuns fisiere in melodii

De asemenea, DeepSound poate procesa fișiere audio de pe CD-uri. Standardul utilizat pentru criptarea fișierelor popularul algoritmul AES.

Interfață programului conține un navigator pentru a ușura căutarea fișierelor și spațiul de lucru respectiv. Pentru a ascunde un fișier, mai întâi va trebui selectat suportul său, respectiv un fișier audio tip WAV, WMA sau FLAC, apoi din meniul contextual (sau tasta F2) selectați fișierele pe care doriți să le ascundeți.

DeepSound - ascundere fisiere in melodii

În continuare, tot din meniul contextual (sau tasta F3) selectați Encode secret files. În fereastra ce se va deschide, aveți posibilitatea de a alege locația de salvare, formatul fișierului final, WAV sau FLAC și opțional dacă doriți să-l securizați cu o parolă.

codare fisiere ascunse in melodii

Pentru extragerea datelor criptate și ascunse în fișierul audio, procedați la fel ca mai sus. Selectând respectivul fișier, va trebui să introduceți parola în căsuța de dialog ce se va deschide automat. În spațiul de lucru veți regăsi fișierele în forma lor inițială. Apoi, din meniul contextual selectați Extract secret files.

Pentru a crea CD-uri cu date secrete, mai întâi va trebui să creați fișierele audio care conțin datele secrete, apoi să le inscripționați pe CD. DeepSound este compatibil cu toate versiunile Windows.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.