Program cu care poți limita viteza conexiunii la Internet a altor programe

Unii dintre voi știți, alții nu, însă în momentul de față mă aflu în Spania, într-un fel de concediu. Aici, problema nu e aceea că prețurile unei conexiuni la Internet sunt exagerate comparativ cu restul Europei, ci faptul că e imposibil să beneficiezi de o conexiune decentă dacă nu locuiești în unul dintre cele câteva orașe „dotate” cu fibră optică. Aici, fie vorbim de o conexiune prin Wireless, fie de una prin infrastructura principalei companii de telefonie. În ambele situații, serviciul este unul dintre cele mai proaste cu care am avut de-a face până acum. Din cei 3 MB contractați, relizănd un test cu cel mai apropiat server, rezultă că beneficiezi de incredibila viteză de… priviți aici!

În aceste condiții, nu prea poți să menții o conversație pe Skype, de exemplu, în timp ce alt membru al familiei ascultă radio online sau redă clipuri pe YouTube! Pentru a „rezolva” problema, te vezi neapărat nevoit să limitezi viteza conexiunii a anumitor aplicații în calculatorul /arele în care nu vei utiliza Skype, Yahoo! Messenger sau orice altă aplicație ce admite convorbiri VOIP.

Program cu care poți limita viteza conexiunii la Internet

Soluția, dacă o putem numi așa, ne este oferită de NetBalancer, un program cu ajutorul căruia putem limita viteza conexiunii la Internet a oricărui program ori serviciu care necesită utilizarea rețelei. În acest fel putem proteja banda alocată aplicațiilor care ne interesează în mod special.

După descărcarea și instalarea programului ni se va cere să repornim sistemul. Imediat după realizarea acestei acțiuni, deschidem NetBalancer și în fereastra principală a acestuia vom vedea listate toate serviciile și programele care utilizează serviciile de rețea ori au acces la Internet.

Facem click-dreapta pe programul a cărui conexiune dorim să o limităm, alegem în listă opțiunea Limit (atât la Download cât și la Upload), apoi indicăm viteza maximă admisă programului:

NetBalancer

Datorită faptului că versiunea gratuită a NetBalancer ne permite să gestionăm maxim 5 programe, vom limita doar conexiunea programelor utilizate frecvent. Cu alte cuvinte, pentru a evita acapararea integrală a conexiunii în momentul accesării unui video pe YouTube, vom limita atât viteza Internet Browserului cât și a Flash Player-ului (vedeți exemplu în prima imagine din articol).

De asemenea, putem limita conexiunea celei mai utilizate aplicații de download (µTorrent, Ares, eMule, etc.), cât și a serviciului preferat de sincronizare a fisierelor (Dropbox, Google Drive, SkyDrive). Ultima măsură pe care o vom lua va fi să setăm prioritatea aplicației Skype (sau a cele pe care o utilizăm pentru a realiza apeluri prin Internet ori, logic, a celei care ne interesează să dispună de o conexiune cât mai bună la Internet) pe High, atât la Download cât și la Upload.

Rezultatele ar trebui sa se simtă instantaneu însă nu uitați că va trebui să rulați NetBalancer de fiecare dată când doriți ca aceste limitări să fie aplicate. În cazul în care doriți ca ajustările să fie aplicate permanent, setați programul să ruleze la fiecare pornire a calculatorului.

Download NetBalancer

6 Comentarii

  1. Auzi am o problema de ma poti ajuta!am dezactivat antivirusul si windows firewall si akm am activat antivirusul si nul mai pot activa windows firewall si pe orice ce dau imi da eroare si imi apare akl cu nod32 pt ca ala mi antivirusul si imi scrie is not a valid nod32 application la orice ce dau:(Te rog ajutama

  2. Acest program (sau oricare altul de genul acesta, cum ar fi NetLimiter) este inutil dacă instalezi Kaspersky Anti-Virus. Deoarece întregul trafic web trece prin filtrele KAV, singurul program care este văzut ca făcând trafic este kav.exe. Literalmente habar nu ai cine și cât consumă.

  3. sal am o problema imi poti spune imi apare o eroare ca si cum ar trebui sa inlocuiesc hard diskul da nu am bani ce pot face si cand stau pe laptop se aude un bazait ajuta-ma te rog

  4. Salut tuturor, foarte tare softul acesta; l-am instalat si eu si funcioneaza excelent! Chiar aveam nevoie de un astfel de program, insa pana acum nu am stiut ce sa caut exact. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.