Program de optimizare și personalizare a sistemelor de operare Windows

Optimizarea sistemelor de operare Windows, contrar părerilor pe care le ascultăm aproape de fiecare dată când se tratează acest subiect, este posibilă tocmai datorită faptului că întrebuințarea dată calculatorului diferă de la un utilizator la altul. În aceste condiții, dacă optimizarea nu ar fi posibilă, Microsoft s-ar vedea obligat să lanseze câteva sute de versiuni ale Windows-ului pentru a se apropia cât mai mult de necesitățile fiecărui tip de utilizator. Așadar, optimizarea nu se referă doar la eliminarea fișierelor temporare, defragmentarea Hard Disk-ului, ș.a.m.d… Ea cuprinde în aceeași măsură ajustarea, activarea, dezactivarea și/sau dezinstalarea componentelor, caracteristicilor și funcțiilor sistemului de operare nenecesare utilizatorului principal al PC-ului.

Cu alte cuvinte, fiecare acțiune menită să micșoreze consumul de resurse a sistemului fără a periclita funcționarea corectă a acestuia, ori priva utilizatorul de o caracteristică necesară lui, face parte din procesul de optimizare.

optimizeaza Windows

Simple System Tweaker este genul de aplicație de optimizare și ajustare a sistemului despre care întotdeauna mi-a făcut plăcere să vă vorbesc și vă puteți da seama de asta aruncând o privire peste conținutul bogat al etichetei optimizare pc.

După cum puteți observa atât în prima imagine ce ilustrează articolul cât și în cele de mai jos, Simple System Tweaker nu este altceva decât o listă de shortcut-uri spre acele caracteristici ale Windows-ului care, activate ori dezactivate (în funcție de necesitățile fiecăruia în parte), pot da sistemului plusul de performanță necesar obținerii unei experiențe cât mai plăcute la utilizare.

Simple System Tweaker

Din păcate pentru cei care nu înțeleg engleza suficient pentru a interpreta corect acțiunea fiecărei opțiuni afișate în Simple System Tweaker, interfața programului nu este disponibilă într-o altă limbă așa că, dacă este și cazul tău, îți rămân două soluții, e drept, nici pe departe ideale. Prima ar fi să apelezi la utilizarea traductorului oferit de Google iar cea de-a doua, să arunci o privire peste ajustările recomandate de mine.

optimizare efecte vizuale

În concluzie, Simple System Tweaker reprezintă din punctul meu de vedere una dintre cele mai utile, simple și rapide metode prin care putem optimiza și/sau adapta sistemele de operare Windows la necesitățile noastre de zi cu zi.

Download Simple System Tweaker

5 Comentarii

  1. PFFFFFFF! Ajuta-ma te rog mult….acum 1 saptamana am dus un calculator in service la emag, calculatorul era protejat cu parola, tehnicieni de la emag au creat ei un cont de administrator, cand mi-a ajuns calculatorul acasa eu mi-am prins urechile si l-am sters ca asta am vrut neaparat, dar nu cred ca l-am sters bine deoarece cand vreau sa instalez vreun program sau sa intru pe undeva pe la windows 7 imi zice de „control cont utilizator”:(( si ma pune sa dau clik pe „da” sau „nu”…numai ca eu am la dispozitie numai „nu”………….Acum am observat ca nici nu imi boteaza nici un cd cu windows…desi chiar nu as vrea sa reinstalez windowsul…am win7 si vreau sa il tin cat mai mult sa vad cat ma duce :P
    Te rog ajuta-ma! Te rog mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.