Program pentru curățarea memoriei RAM – VC RamCleaner

La modul general vorbind, în ziua de azi mai rar întâlnești un calculator cu o configurație hardware mai slabă. Doar calculatoare cu componente vechi ce nu suportă upgrade al memoriei RAM, procesor, etc. Costul unui gigabyte de menorie fiind relativ scăzut, este accesibil marii majorități ai utilizatorilor. In cazuri speciale, așa cum spuneam anterior, folosirea unor programe ce implică un consum ridicat de memorie RAM poate încetini mult funcționarea unui calculator, fiind astfel necesară optimizarea memoriei RAM. VC RamCleaner se poate ocupa de acest aspect, rezolvând astfel de probleme.

1-VC RamCleaner-interfata-principala

Instalarea programului este simplă, VC RamCleaner oferind avantajul posibilității de instalare și rulare de pe dispozitive portabile, sau chiar locații în rețea, utilizarea sa fiind foarte simplă.

Interfața sa, dacă o putem numi așa, este revelatoare, fiind concepută a fi utilizată de toate categoriile de utilizatori, atât avansați cât și începători. Pentru cei mai puțin inițiați, aș vrea să fac o precizare legată de necesitatea curățării periodice a memoriei RAM, anume, atunci când rulăm un program, apoi îl închidem, în memoria RAM vor rămâne anumite fișiere încărcate, în special DLL, pentru o mai rapidă redeschidere ulterioară. De aceea, în cazul unei mici capacități RAM, este necesară această curățare periodică.

VC RamCleaner poate rezolva această problemă în două moduri: manual și automat, fără intervenția utilizatorului. De fapt, acestea sunt singurele opțiuni oferite de micul, dar capabilul progrămel.

2-VC RamCleaner-curatare-automata

Tab-ul Menu conține opțiunea implicită aceea de curățare manuală a memoriei RAM, iar tab-ul Settings oferă posibilitatea activării curățării automate într-un anumit numări de treceri (pași) a programului pentru verificarea memoriei RAM. Cât despre consumul propriu de resurse, nu trebuie să vă faceți probleme, VC RamCleaner rulează fără a influența performanţa sistemului în niciun fel.

Download

2 Comentarii

  1. Se poate sa nu fi inteles eu bine articolul…face cam acelasi lucru pe care il face CCleaner sau Glary Utilities?Mai exact,pe romaneste cum actioneaza si ce rezulta din actiunea lui?

    1. Cred că nu ai înțeles nimic cu toate că scrie clar „optimizarea memoriei RAM”, dacă faci comparație cu CCleaner sau alte minuni de-astea! Sau nu ai citit articolul decât…așa…pe sărite! Pe scurt, ști ce înseamnă memorie RAM (Random Access Memory)? Acolo se stochează multe chestii, opțiuni provizorii, dll-uri, etc și rămân acolo până la închiderea, restartul pc-ului. Aplicația curăță ce nu este nevoie. Înțelesu-mai? Recitește articolul și dă-mi voie să-ți dau un sfat: nu instala aplicații despre comportamentul cărora nu cunoști nimic, te pot încurca rău! Eu am explicat pe larg ce și cum, dar nu ai înțeles tu, asta-i altă treabă….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.