Program de notificare pentru diverse conturi de e-mail – Howard

Sunt absolut convins că nu există utilizator de calculator fără cel puțin un cont de e-mail! Majoritatea dintre noi deținem chai mai multe astfel de conturi, utile în diverse situații. Bineînțeles, este necesară verificarea periodică a contului respectiv, fie accesând direct serverul prin intermediul unui browser, fie cu ajutorul unui client e-mail. Însă, a ține deschis un browser sau un client e-mail în permanență nu este o idee tocmai bună, un simplu notificator ar fi ideal. Howard, un mic progrămel, îndeplinește cu succes această condiție.

1-Howard-system-tray

Sarcina lui Howard este simplă dar foarte utilă, aceea de a vă ține conectați la diverse servere de poștă electronică, verificând și notificându-vă atât sonor cât și vizual în cazul noilor mesaje primite.

Howard oferă suport pentru principalele servicii e-mail utilizate, anume Outlook, Hotmail, Gmail, Yahoo!, e.mail.ru, IBM-Lotus Notes, Zoho și Virgilio.it. După o instalare cât se poate de simplă, Howard se va posta în zona de notificare, loc unde îl veți accesa pentru configura opțiunile oferite și conturile e-mail deținute. Opțiunile micului program vă permit stabilirea intervalului de verificare, durata notificărilor vizuale, stilul iconiței și a sunetului de avertizare.

2-Howard-optiuni

Bineînțeles, va trebui să vă conectați la conturile de mail deținute, suportate de Howard pentru a primi alerte despre mesajele primite. Accesând fiecare cont în secțiunile respective, va trebui să vă autentificați dând click pe linkul respectiv (Click here) din partea inferioară a ferestrei.

3-Howard-autentificare-cont-mail

În aceeași fereastră, opțiunea E-Mail Reader vă oferă posibilitatea de a alege modul de deschidere a mesajelor: într-un anumit browser, pe serverul webmail respectiv, sau în clientul de mail instalat, în cazul de față Outlook Mail. De asemenea, după autentificare, în secțiunea Folder to check bifați folderele care doriți să fie verificate: POP. Spam, etc.

Cât de util vă va fi acest mail-notificator, rămâne de văzut după ce îl veți testa, însă, cu intenția de reducere a consumului de resurse, cred că este mai avantajos Howard decât să țineți deschis un client de mail sau un browser.

Download

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.