Program pentru curățarea și resetarea navigatorului Google Chrome

În ritmul actual, Google Chrome devine varianta modernizată a acelui Internet Explorer 6 de care a auzit și fuge toată lumea. Cu fiecare zi ce trece, navigatorul web dezvoltat de Google consumă tot mai multe resurse, devine tot mai lent și-n plus, deoarece este cel mai browser al momentului, a devenit ținta malware-ului și adware-ului.

Pentru a ajuta utilizatorii să-l mențină curat și în cea mai bună formă, Google a lansat de curând un instrument gratuit care-l curăță de adware și malware și-l readuce la setările inițiale.

Chrome Cleanup Tool

Chrome Cleanup Tool scanează browserul Google Chrome pentru a identifica extensiile și aplicațiile care ne spionează activitatea, inserează bannere publicitare pe site-urile pe care le accesăm, indiferent dacă acestea din urmă afișează ori nu astfel de conținut, ori infectează fișierele pe care le descărcăm de pe Internet, cu alte cuvinte, rău intenționate.

După descărcarea sa de pe pagina oficială, tot ce aveți de făcut este să rulați instrumentul și să așteptați ca acesta să dea verdictul. În cazul în care sunt identificate programe malware, acesta vă va oferi posibilitatea de a le elimina prin simpla apăsare a unui buton.

În schimb, dacă Google Chrome este curat, vi se va oferi posibilitatea de a-l reseta , operație care-l va readuce la setările „din fabrică” și va restabili pagina de start și motorul de căutare.

restabilirea setarilor

În concluzie, avem de-a face cu un instrument creat pentru a veni în ajutorul utilizatorilor mai puțin experimentați care caută o soluție pentru a „pune iar Google când se deschide Internet-ul”, dar dacă nu faceti parte din această categorie și știți că nu extensiile și aplicațiile cauzează slaba performanță a Google Chrome, vă recomand să urmați indicațiile din acest tutorial. Am explicat acolo ce puteți face pentru a-i spori performanța și ai reduce consumul de resurse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.