Program de ascultat muzica

Programe de ascultat muzica sunt multe, insa in cazul de fata vom vorbi pe scurt doar despre trei dintre acestea; cele mai bune din punctul meu de vedere.

Update: Desi clasamentul nu s-a schimbat foarte mult, am creat o noua lista care include 5 dintre cele mai apreciate si folosite playere audio. O puteti consulta dand click aici.

Winamp: mai mult decât un program de ascultat muzică

program de ascultat muzica - winamp

Începem cu Winamp; player-ul care ocupă prima poziție în topul preferințelor utilizatorilor de Windows; ori cel puțin asta reiese din numărul descărcărilor înregistrate de-a lungul timpului de acesta.

Winamp a fost printre primele programe de ascultat muzică distribuite gratuit și drept urmare, nu i-a fost foarte greu să ajungă în majoritatea calculatoarelor din lume; e practic imposibil să întâlnești pe cineva care să folosească un PC și să nu fi auzit de el iar compatibilitatea sa cu cele mai răspândite formate de fișiere multimedia nu au făcut decât să-i consolideze poziția de lider în topul aplicațiilor din aceeași categorie.

Winamp-ul actual este un player multimedia cu care putem asculta posturile radio ce transmit prin Internet, viziona transmisiunile posturilor TV online sau filmele din videoteca personală; funcția Winamp Remote permițându-ne să ascultăm în orice moment, oriunde ne-am afla și indiferent de pc utilizat, muzica din calculatorul personal.

Download Winamp

AIMP: un program excelent de ascultat muzică

Program de ascultat muzică - AIMP

Calitatea sunetului se pare că ocupă prima poziție în lista principalelor caracteristici ale player-ului AIMP spre care au migrat majoritatea utilizatorilor de Winamp ce-și doreau un program de ascultat muzică în adevăratul sens al cuvântului și nimic mai mult; cazul meu, de exemplu.

 • Dar vă veți da seama că nu vorbesc aiurea încă din momentul în care veți asculta pentru prima dată o melodie cu el…

În ceea ce privește aspectul, AIMP a fost conceput în așa fel încât să fie cât practic și mai ușor de utilizat posibil.

Și să nu uităm de funcția „Auto normalize sound volume„, disponibilă în Options » Playing » DSP Manager, care se ocupă de normalizarea volumului astfel încât atunci când se trece de la o melodie la alta cu volum diferit să nu sărim din scaun ca arși.

Cu alte cuvinte, un rival de temut pentru Goliat-ul creat de Nullsoft

Download AIMP

Foobar2000: cel mai simplu program de ascultat muzica

Program de ascultat muzica - foobar2000

Foobar2000 este ucel mai simplu program de ascultat muzică, acesta dispunând de posibilități de personalizare, caracteristici de redare de bază și panou de configurări avansate. De asemenea, foobar2000 permite conversia de formate și editare tag-urilor. Axat nu atât pe elementul design, cât pe cel al funcționalității, foobar2000 are o listă incredibil de lungă de formate suportate, dintre care amintesc MP3, AAC, MP4, CD audio, WMA, Vorbis, FLAC, WavPack, WAV, AIFF, Musepack, Speex, AU, SND. Suportul poate fi îmbunătățit prin implementarea de componente suplimentare, așa-numitele addon-uri.

Acestea pot fi găsite pe site-ul dezvoltatorului și scopul lor este de a adăuga suport pentru o gamă largă de funcții, cum ar fi extragerea sau scrierea CD-urilor, diverse efecte audio, capabilități avansate de codare/decodare, management iPod și multe altele.

Nu există nici o limită la numărul de playlist-uri create și salvate pentru o utilizare ulterioară. Vizualizarea fluxul audio este furnizat prin intermediul osciloscop, VU metru, Meter Peak, Spectogram sau în modul spectru de frecvențe. Egalizatorul integrat permite reglarea amplitudinii semnalului audio la anumite frecvențe pentru o experiență audio de calitate. Alte caracteristici mai puțin cunoscute, însă demne de menționat, sunt Gapless playback, ReplayGain, suport pentru Unicode, precum și scurtături personalizate ale tastaturii, pentru comenzile de redare.

Download foobar2000

18 Comentarii

  1. merci pentru sugestie, voiam sa renunt de mult timp la winamp, de cand am wind 7 imi da tot timpul erori ceea ce este super stresant la un moment dat…ms MRS

 1. Foarte bun si simpatoc este AIMP. De asemenea, ocazional folosesc si 1by1, un player foarte simplist si  
  extraordinar de economicos cu memoria.
   

 2. MAI BAIETI CARE FOLOSITI A.I.M.P.-2 VEDETI CA RUSNACII AU SCOS SI A.I.M.P.-3 MAI BUN CA A.I.M.P.-2.!!!>> CAUTATI-L PE NET E FREE E GRATUI A.I.M.P.-3 SI MERGE FOARTE USOR!!!>> Dar WINAMPUL A FOST ESTE SI RAMAS PIONUL PRINCIPAL DE ASCULTAT MUZICA NU AM RENUNTAT LA W.I.N.A.M.P. AM SI WINAMPUL SI AIMP-2 AIMP-3 AM SI D.A.-PLAYER PROGRAMUL ACESTA E UNUL BUN.MAI AM DIV-X, BS PLAYER POWER DVD PENTRU CINE NU STIE DINTRE VOI MAI AM SI K.M.-PLAYER.

  1. Te rog să nu mai strigi :D. Scrie cu minuscule ca de asta s-au inventat. :) Apropo, Aimp2 e foarte bun, mai bun decât 3 din punctul meu de vedere. În 3 s-au băgat chestii de care nu toată lumea are nevoie. Mulți caută un program de ascultat muzică, nimic mai mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.