Program de devirusare: RemoveIT

Desi nu mi s-a mai intamplat de vre-o doi ani sa dau peste un virus, malware, spyware sau troian pe care softul antivirus instalat sa nu-l poata elimina, sunt sigur ca inca mai exista persoane care experimenteaza astfel de neplaceri. RemoveIT este un utilitar gratuit ce ne poate ajuta sa iesim din impas atunci cand antivirusul ne intoarce spatele. Cu el putem analiza continutul Hard Disk-ului, localiza si sterge sau muta in carantina acele fisiere infectate ce nici in ruptul capului nu vor sa se lase inlaturate.

1-Program-de-devirusarePe langa functiile de devirusare, cu RemoveIT putem arunca o privire peste procesele si serviciile active, vizualiza aplicatiile ce pornesc odata cu Windows-ul, in cazul in care utilitarele integrate in sistem au fost dezactivate de fisierul malitios (ex: msconfig). In functie de capacitatea Hard Disk-ului, procesul de scanare poate dura cateva minute sau cateva ore. Indiferent de caz, rezultatul va fi acelasi: inlaturarea virusului.

Am infectat intentionat HDD-ul unui pc virtual cu Windows 7 si pot spune ca n-am experimentat nici un fel de problema din partea aplicatiei chiar daca in unele forumuri IT, unii utilizatori sustin ca ar fi experimentat functionari necorespunzatoare (aplicatia nu putea realiza devirusarea, rezolutia desktopului era modificata  si/sau efectele aero erau dezactivate, etc.). Acum chiar nu stiu daca as putea „baga mana in foc” pentru a va convinge de functionarea corecta a acestuia in Windows 7; nu o pot face deoarece nu sunt un expert in securitate IT si in plus, eu am infectat sistemul de operare cu primul virus care mi-a cazut la indemana. Ideea e sa-l probati atunci cand antivirusul „va lasa balta”. Daca merge, perfect, daca nu, cautam alternative. Apropo: stii vre-o alternativa pentru RemoveIT care ti-a fost de folos candva ?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.