Program de dezinstalat barele de instrumente din Internet Explorer, Firefox și Google Chrome

Barele de instrumente, oricât de mult ar insista să mă contrazică dezvoltatorii acestora, pe lângă faptul că sunt inutile și ca oferă funcții ridicole, deranjează în timpul navigării pe Internet și mai mult de atât, îngreunează funcționarea browserelor ce le găzduiesc.

Toolbar Cleaner, programul gratuit despre care vom vorbi în continuare, dezinstalează cu succes barele de instrumente din Internet Explorer, Firefox și Google Chrome, în doar câteva secunde. Departe de a fi programul perfect, acesta, în timpul instalării, ne va recomanda instalarea unui soft Anti-phishing și modificarea paginii de start a Interne Browserelor existente în calculator, acțiuni pe care le putem evita deselectând cele două casete afișate deasupra butonului Finish:

Toolbar Cleaner

Pentru eliminarea barelor de instrumente cu Toolbar Cleaner, după rularea programului, selectăm manual casetele barelor de instrumente de care dorim să ne descotorosim sau, în cazul în care nu dorim să păstrăm niciuna, le selectăm pe toate apăsând butonul Select All.

În continuare, după închiderea tuturor Internet Browser-elor, pentru eliminarea barelor de instrumente selectate, vom face click pe butonul Remove Selected Tooolbar:

Dezinstalare bare de instrumente cu Toolbar Cleaner

Programul va realiza o scanare a sistemului și va elimina din browsere detectate barele de instrumente identificate precum și referințele către acestea. La final, ne va recomanda să dezinstalăm manual aplicațiile ce susțin aceste browsere, din Control Panel:

Run Control Panel

Bineînțeles, acceptăm propunerea și înainte de a face orice altceva dezinstalăm manual aplicațiile barelor de instrumente:

Dezinstalare bare instrumente

Notă: Personal, pentru eliminarea tuturor resturilor aplicații ce au fot dezinstalare, recomand utilizarea aplicației Revo Uninstaller, dar, în cazul în care nu doriți să vă complicați, n-ar trebui să existe probleme nici dacă dezinstalarea se realizează prin Control Panel.

După dezinstalarea tuturor aplicațiilor barelor de instrumente, vă recomand să scanați sistemul cu CCleaner și să eliminați toate fișierele inutile detectate de acesta, precum și —opțional— intrările rămase în registri ce fac referire la aplicațiile pe care le-ați dezinstalat, apoi reporniți sistemul.

Iată câteva dintre barele de instrumente ce pot fi dezinstalate cu Toolbar Cleaner:

 • WQebSearc Toolbar
 • MyFree Toolbar
 • Conduit Engine
 • ZXY Toolbar
 • Search Helper
 • Asknow Toolbar
 • Ask Toolbar
 • Alexa Toolbar
 • Babylon Translator
 • Bing Bar
 • Google Toolbar
 • Yahoo! Toolbar

Download Toolbar Cleaner

2 Comentarii

 1. Multumim Cristi pentru recomandare.
  Un alt utilitar asemanator cu aceste ar fii AdwCleaner.
  Eu din ce l-am testat pare a vedea adware, toolbar etc. mai bine decat Malwarebytes.Plus ca e destul de des actualizat.
  In alta ordine de idei, in legatura cu programe pentru descarcare mp3 dintr-un alt articol, demn de mentionat ar fii MP3jam.
  Sper sa testezi ambele programe si astept o parere din partea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.