Program de recuperat date de pe CD-uri și DVD-uri defecte

Pentru a recupera datele pierdute sau șterse din calculator, avem variate posibilități, existând o sumedenie de astfel de programe. Însă, probabil, avem stocate diverse date și pe CD/DVD-uri, dispozitive destul de pretențioase când vine vorba de depozitarea și manipularea lor. Adică se pot zgâria, deteriora destul de ușor, nemaiavând posibilitatea de a le citi cu un program adecvat. Dacă sunteți în căutarea unui program specializat în recuperarea de date de pe astfel de medii de stocare, atunci IsoPuzzle vă poate fi de un real folos. Programul este gratuit, portabil, deci nu necesită instalare și este foarte ușor de folosit.

Program de recuperat date de pe CD DVD defecte

După cum se poate observa, toate opțiunile programului sunt la vedere, în singura interfață pe care o are. Scopul acestui program este de a recupera cât mai mult cu putință date de CD/DVD-uri deteriorate, arse în mod necorespunzător, sau zgâriate. Aflat în stadiu beta, programul suportă doar CD-uri și DVD-uri de date cu dimensiunea de 2048 byte/sectorAudio CDVCD și SVCD nu sunt acceptate încă.

La prima rulare, unitatea optică va fi detectată automat, și bineînțeles, discul aflat în ea. Setările implicite ale programului sunt optime pentru acțiunea de recuperare date. Putem schimba destinația unde dorim salvarea datelor recuperate, iar în secțiunea On Permanent Failure, decidem ce să se întâmple atunci când respectivele date nu pot fi recuperate din diverse motive (butoanele + și ).

De asemenea, se poate programa închiderea calculatorului sau ejectarea CD/DVD-ului, la încheierea recuperării de date, On Completion. În cazul în care mediul de stocare din unitatea optică nu este detectat automat, avem la dispoziție butonul Ld (Load) sau Ej (Eject). Toate acestea fiind spuse, nu mai rămâne decât să dăm Start din butonul respectiv. Toate datele citite sunt stocate într-un fișier ISO, imagine care poate fi citită la rândul ei cu orice program capabil să monteze sau să extragă o imagine în format ISO (NeroDaemon tools,Magic DiskWinRAR7Zip, etc). Procesul de recuperare poate dura de la câteva minute la mai multe ore, în funcție de cât de deteriorat este respectivul CD/DVD, precum și cantitatea de informații care urmează să fie recuperate. La începerea acțiunii de recuperare, în partea dreaptă, în secțiunea Progress, vor fi afișate erorile de recuperare, dacă acestea există, viteza de recuperare, timpul, etc.

Recuperare date de pe CD și DVD

Am făcut o probă de recuperare date de pe un DVD ce conținea aproximativ 4GB de date, recuperarea executându-se fără nicio eroare, în aproximativ 10 minute. Timpul a fost destul de scurt, deoarece DVD-ul nu era serios avariat. IsoPuzzle poate fi rulat în toate versiunile Windows, indiferent de arhitectura sa. Testul s-a efectuat pe Windows 7 x64.

Download IsoPuzzle

4 Comentarii

    1. L-am testat și în Windows 8, și merge. În ce sens spui „nu merge”? Adică, ce face, sau nu face? Îți dă erori, Ce ai încercat să recuperezi? Fi mai explicit…

  1. Win8 x64…dupa lansare sunt avertizat ca..”No drives detected” si se inchide,nu merge nici in modul administrator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.