Program de optimizat consumul de memorie RAM: Memory Improve Master Free Edition

Toate procesele Windows cât și cele rulate de unele programe instalate, au nevoie de o anumită cantitate de memorie RAM pentru funcționare. Cu cât sunt mai multe, cu atât cantitatea de memorie RAM valabilă va scădea. Chiar dacă închidem un program, urmele acestuia se vor păstra pentru o accesare ulterioară, rapidă.

Memory Improve Master Free Edition este un program gratuit care recuperează automat sau la comandă acea cantitate de memorie RAM nefolosită. Programul poate optimiza, de asemenea, alte proprietăți de sistem, cu scopul de a atinge obiectivul propus. Interfața sa este simplă, tabulară, accesibilă oricărei categorii de utilizatori.

Program de optimizat consumul de memorie RAM

Procesul de optimizare a memoriei RAM se poate realiza în două moduri, închiderea unor procese, sau prin comprimarea memoriei ocupate. Al doilea mod este recomandat în cazul rulării unor procese mari consumatoare de memorie, totuși nefiind indicat a fi folosit prea des. Secțiunea Memory Optimization oferă opțiunile manuale și automatizarea acestora. Cei cu cunoștințe avansate pot ajusta valorile predefinite din cursoarele respective.

De asemenea, se pot crea liste cu reguli prestabilite pentru unele aplicații specifice. Pe cei mai puțin experimentați îi sfătuiesc să apeleze la butonul Recommend, ce va ajusta automat valorile.

Optimizarea memoriei RAM

Pentru a îmbunătăți și mai mult performanța sistemului puteți ajusta efectele vizuale și elimina din memorie fișierele DLL neutilizate din System Tuneup, iar în Process Management aveți posibilitatea de a opta pentru închiderea a diverse procese pentru a elibera memoria RAM. Opțiunile programului permit printre altele, stabilirea unei combinații rapide de tastatură pentru eliberarea memoriei RAM la comandă. De asemenea, există un asistent (wizard) ce vă poate ghida în stabilirea parametrilor optimi de funcționare a programului.

Download Memory Improve

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.