Program de verificat temperatura procesorului

Monitorizarea temperaturilor componentelor hardware ale calculatorului poate furniza informații prețioase în legătură cu buna (sau nu) funcționare a acestora. Astfel, temperaturile excesive pot provoca disfuncționalități ce se vor reflecta în responsivitatea sistemului de operare.

Core Temp este un program gratuit, ce are scopul de a monitoriza temperatura nucleelor procesorului, fluctuațiile afișându-se pentru fiecare nucleu în parte, în timp real, împreună cu informații despre volumul de încărcare.

program de verificat temperatura procesorului

Procesorul sistemului este solicitat de fiecare dată când deschideți un nou proces, amatorii de jocuri știu acest lucru cu siguranță. Astfel, în general, cine supune calculatorul la mari solicitări, executând procese grele, ar trebui să aibă în vedere valorile de lucru ale procesorului pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea.

Interfața Core Temp este destul de simplă, însă o anumită cantitate de cunoștințe tehnice este necesară pentru interpretarea valorilor și ajustarea setărilor avansate. De la prima rulare, programul este capabil de a afișa informații generale, cum ar fi modelul de procesor, platforma sa, numărul de nuclee, frecvența, temperatura minimă și maximă pentru fiecare dintre nuclee.

Pe lângă alte caracteristici avansate, Core Temp oferă posibilitatea activării modului de protecție la supraîncălzire, Overheat protection, adică, atât al comportamentului său prin notificările aduse, cât și al calculatorului, respectiv trecerea la modul Sleep, Hibernate sau chiar oprirea sa.

protectie supraincalzire procesor

Alte adaptări pot fi realizate din fereastra opțiunilor, unde puteți schimba unitatea de temperatură de la Celsius la Fahrenheit, configurarea culorilor de afișaj, etc. Core Temp este compatibil cu toate versiunile Windows.

Download CoreTemp

2 Comentarii

  1. Eu il folosesc de mai mult timp si sunt foarte multumit de el. Mai ales ca la OPTIONS are si OVERHEAT PROTECTION, de unde se poate regla la ce temperatura sa faca o notificatie in taskbar. Chiar poate inchide pc-ul automat (nu recomand)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.