Program de micsorat fotografii (imagini, poze)

Toate imaginile stocate în calculator, fie că sunt descărcate de pe Internet, fie că sunt făcute cu camera web, ocupă destul de mult spațiu pe disc, depinzând de rezoluția, de formatul lor. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât dimensiunea imaginii este mai mare, depinzând și de metoda de compresie utilizată.

Caesium este un program gratuit, ușor de folosit, care poate reduce dimensiunea imaginilor fără a pierde prea mult din calitatea originală. Acest lucru este util în cazul publicării imaginilor pe blogul personal, Facebook, sau trimise prin e-mail.

program de micsorat fotografii

Interfața Caesium este simplă, conținând toate butoanele importante, lista de fișiere, opțiunile de compresie și ferestrele de previzualizare înainte și după executarea compresiei. Programul suportă procesarea individuală sau a unui lot de imagini în același timp. Programul acceptă trei formate de fișiere la ieșire: JPG, BMP și PNG.

Înainte de acțiune, programul vă oferă posibilitatea alegerii formatului de salvare, a calității imaginii cu ajutorul cursorului Quality, precum și stabilirea locației de salvare, structură folder, etc.

Opțiunile sale nu vor pune probleme nimănui, trebuiesc remarcate cele ale compresiei, de a păstra informațiile EXIF și cele ale imaginii originale. Acesta dispune și de o versiune portabilă, fără a fi nevoie să fie instalat pe calculator, putând fi rulat de pe orice dispozitiv portabil, cum ar fi un stick USB. Caesium este compatibil cu toate versiunile Windows.

Download Caesium

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.