[Trucuri Windows] Diagnosticare Windows

Windows 7, spre diferenta de versiunile anterioare ale sistemelor de operare create in Redmond, include o functie de diagnosticare ce colecteaza informatii referitoare la functionarea sistemului in ultimele 20 de zile pentru a ne oferi un raport complet cu tot ce a functionat corect / incorect.

diagnosticarea problemelor sistemului de operare windows

Pentru a avea acces la un raport asemanator celui afisat mai sus, in meniul Start, in caseta ”Search programs and files”, scrieti:

perfmon /rel

si apasati Enter.

Erorile cu care s-a confruntat Windows-ul sunt evidentiate prin prezenta unui scut rosu, afisat in coloana zilei in care eroarea s-a produs.

Un singur click pe o astfel de coloana face ca in „Reability details” sa fie afisate toate detaliile de care avem nevoie, pentru a sti ce masuri trebuie luate in vederea evitarii reaparitiei erorii /lor.

De exemplu, in imaginea de mai sus, puteti observa ca in data de 10.07.2011 placa video a calculatorului de teste a raportat o eroare; detaliile sunt afisate in momentul in care se face dublu-click, pe linia ce reprezinta evenimentul.

De ce este importanta aceasta functie a Windows 7

Aceasta functie este importanta, deoarece in momentele in care sistemul este instabil, aparent fara niciun motiv, cu „Reability Monitor” putem afla daca acest comportament se datoreaza unei erori de hardware si/sau software, ori pur si simplu este rezultatul supraincarcarii sistemului.

9 Comentarii

  1. Nu mi se vad fotografiile pe facebook , imi apare in mijloc o casuta mica :| am instalat si acrobe reader si java si nimic tot asa e :| ce pot face?

    1. Ai încercat alt browser? Dacă face cu toate la fel, înseamnă că este ceva online, poate sunt fotografii pentru care nu ai drept de autor.

  2. am incercat si pe alt browser si e la fel :D si nu nu sunt poze pt care nu am drept de autor pt ca nu ma pot uita nici la pozele mele de pe facebook :|

    1. Intră în setările contului: Security și debifează accesarea Facebook printr-o conexiune securizată-HTTPS, las-o pe HTTP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.