Program gratuit de identificare și eliminare a Adware-ului din computer, de la Bitdefender

Bitdefender a lansat de curând un program gratuit de identificare și eliminare a Adware-ului din computer, util nu doar celor care n-au încredere totală în eficacitatea soluției antivirus în mâinile căreia și-au încredințat securitatea sistemelor.

Bitdefender ADWARE REMOVAL TOOL

Interfața Bitdefender ADWARE REMOVAL TOOL este una cât se poate de simplă, aceasta găzduind butonul Start, cel cu care pornim scanarea, butonul de verificarea a versiunii și butoanele de minimizare și închidere.

Desigur, durata scanării este determinată de resursele hardware ale computerului în care instrumentul este executat, precum și de cantitatea fișierelor existente. În cazul meu de exemplu, aceasta a durat circa 30 de secunde, iar la final mi-a fost prezentat raport elementar însoțit de un banner care mă invita să testez Bitdefender Internet Security gratuit, timp de 6 luni.

raport scanare

O chestie stupidă pe care am remarcat-o e că Bitdefender ADWARE REMOVAL TOOL e incapabil să identifice locația bibliotecilor utilizatorilor în sistemele în care aceasta a fost schimbată, prin urmare a trecut degeaba prin folderul Users din partiția de sistem. Am ținut neapărat să menționez acest aspect deoarece de la Bitdefender mă așteptam să trateze mult mai serios un astfel de instrument.

Acestea fiind spuse, rămân la părerea că Bitdefender, ca de obicei, a mai lansat un instrument gratuit făcut mai mult de mântuială și cu gândul la a-ți plasa în fața ochilor un banner care să le promoveze produsul pe care sunt interesați să ți-l vândă. Bine măcar că au avut bunul simț să-l facă portabil, că dacă te mai și puneau să-l instalezi…

Download

Securitate

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.