Program de gestionare a clipboard-ului

Ce este clipboard-ul? Este utilitarul Windows care păstrează o perioadă determinată de timp ceea ce copiem cu comanda Copy din meniul contextual sau cu combinația de taste Ctrl+C, fie că este un fișier oarecare, fie un pasaj dintr-un text. Conținutul clipboard este înlocuit de noul element copiat și așa mai departe (mai multe detalii aveți aici). Dezavantajul său este că nu poate memora mai multe elemente, lucru destul de frustrant pentru cei lucrează simultan cu mai multe texte, imagini și documente, dar acest dezavantaj poate fi eliminat prin instalarea manager clipboard ce va memora istoricul acestor acțiuni de copiere.

ArsClip-systemtray

ArsClip este un astfel de manager, gratuit și portabil, capabil să monitorizeze toate intrările pe care le copiați în clipboard. Faptul că este portabil vă oferă posibilitatea de a-l avea întotdeauna la îndemână, găzduindu-l pe stick-ul USB de care nu vă despărțiți niciodată.

La rularea fișierului executabil, ArsClip se va posta în zona de notificare unde poate fi accesat pentru a-l configura. Conținutul clipboard poate fi editat în funcție de preferințe, înlocuirea textului formatat cu text simplu (plain text), ignorare pasaj text dacă este prea mic sau prea mare, precum și ordinea preferințelor, RichText (RTF), HTML and Unicode. Pentru a facilita accesul la conținut, se poate plasa o mică fereastră (Clipboard Bar) pe desktop cu conținutul respectiv.

ArsClip-continut-clipboard

ArsClip poate gestiona și elemente non-text ca imagini sau fișiere audio. O caracteristică deosebit de importantă este posibilitatea de a salva conținutul clipboard în format text sau HTML. Opțiunile oferite de ArsClip includ pe lângă posibilitătile de personalizare a fonturilor, a comportamentului său, altele la fel de utile privind combinațiile de taste rapide, activarea notificărilor sonore în format WAV, precum și posibilitatea de a crea macro-uri foarte utile în automatizarea unor sarcini.

ArsClip-optiuni

În încheiere, nu poate fi decât o concluzie: program gratuit, portabil, foarte simplu de folosit indiferent de gradul de pregătire al utilizatorului, fără să mai punem la socoteală utilitatea sa, cât și un consum de resurse aproape inexistent. Cred că cei care se ocupă cu editarea de text, imagini, etc, vor aprecia ArsClip la justa sa valoare.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.