Program de conversie video cu funcție de editare a subtitrărilor

Cei care realizează des operații de editare video, conversie și integrare a subtitrărilor în vederea înregistrării filmului pe un DVD, știu că pentru a realiza toate aceste operații, de regulă, e nevoie de mai multe programe. Hybrid este un program, mai exact spus, un pachet de programe integrate în aceeași interfață, ce oferă multiple posibilități de conversie video, marcare, mixare, editare, extragere subtitrări din containere MKV sau altele.

Hybrid-interfata-principala

Interfața pare destul de simplă, însă potrivit caracteristicilor oferite, Hybrid se adresează în special cunoscătorilor în domeniul codecurilor video, parametri optimi de funcționare ai acestora fiind raportat la formatul video de ieșire dorit.

Formate video admise („suportate”)

Unul dintre principalele avantaje ale programului este gama foarte largă de formate video suportate. În afara celor cunoscute, sau mai puțin întrebuințate ca x264, Xvid, VP8, x265 și ProRes, Hybrid se descurcă foarte bine cu alte formate video particulare ca VC-1, formate RAW, AVC, sau cele suportate de MPlayer și FFMPEG pentru decodare.

De asemenea, varietatea de recipiente output suportate, fiecare cu parametri specifici (bitrate, rata constantei factorilor, etc), sunt un atu în plus al programului, începând cu discurile Blu-ray, până la cele de tip AVCHD. Posibilitatea redimensionării cadrelor cu ajutorul codecului MPlayer este o altă caracteristică utilă în personalizarea conversiei video.

Hybrid-redimensionare-cadre

Hybrid mai oferă și posibilitatea extragerii coloanei sonore în vederea generării fișierelor audio, a căror salvare o permite în formatul MP3, OGG, AAC, FLAC, AC3, DTS sau altele specifice. Multitudinea opțiunilor de configurare avansată permit modificarea modul de codare, reglare bitrate, tonului, entropiei, rezoluție, plus redimensionarea automată.

Realizarea conversiilor video folosind Hybrid

Înainte de realizarea procesului de conversie avem posibilitatea îmbunătățirii calității finale a fișierului video cu ajutorul funcțiilor deinterlacing, telecine, reglare culoare, sharp, denoising, deblocarea orizontală și verticală, reducerea zgomotului temporal și multe altele.

Hybrid-editare-subtitrare

Funcția de editare a subtitrărilor, organizarea pe capitole, etichetarea fluxurilor audio-video, vin să completeze gama largă de caracteristici oferite de Hybrid în domeniul converisei video. Și ca totul să fie complet, programul are integrat un programator pentru crearea de sarcini ce se vor executa automat.

În încheiere, nu pot decât să remarc o oarecare asemănare între Hybrid și HandBrake, considerat liderul programelor gratuite de acest gen. Însă, după testare, cred că Hybrid este mult mai complet și complet totodată, chiar dacă pare copleșitor pentru un începător, cunoscătorii îl vor aprecia la adevărata sa valoare. Îl puteți descărca de aici, dispune de mai multe versiuni, fiecare dedicată unui sistem de operare anume (Windows, OS X sau Linux).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.