HandBrake: cel mai bun convertor video pentru Windows

Conținutul video care poate fi redat pe diverse terminale, inclusiv cele mobile, necesită formate diferite. Deci, înainte de al transfera pe respectivul dispozitiv, fișierul video trebuie convertit în formatul suportat, la rezoluția corespunzătoare. Unul dintre cele mai bune convertoare video este Handbrake, un program gratuit, similar celor comerciale. HandBrake vă permite să convertiți DVD-uri și Blu-Ray (neprotejate împotriva copierii) în format video MP4 sau MKV. Interfața aplicației este standard, accesibilă chiar și celor mai începători.

cel mai bun convertor video pentru Windows

Pentru început trebuie încărcat conținutul video sub forma unui fișier sau folder cu ajutorul butonului Source. Stabiliți apoi locația de salvare (Destination) și formatul corespunzător terminalului pentru care se face conversia. Acestea se găsesc în panoul drept, conținând profiluri presetate, dar și posibilitatea de a adăuga altele personalizate (butonul Add). Dacă aveți o subtitrare în format SRT pentru fișierul video respectiv, o puteți integra în modulul Subtitles. Selectați limba subtitrării din lista dropdown, apoi codul pentru diacritice UTF-8, în cazul limbii române.

Înainte de a iniția procesul de codare, puteți aplica mai multe filtrele video (tonuri de gri, detelecine, decomb, deinterlace, înlăturare zgomote, deblock), precum și alegerea codecurilor video, framerate, calitate, codec audio, mixdown, rata de frecvența și bitrate-ul. Video-codecurile folosite sunt H.264(x264), MPEG-4, MPEG-2 (libav), și Theora(libtheora), iar cele audio, AAC, CoreAudio AAC/HE-AAC (Mac OS X), MP3, Flac, AC3, Vorbis. Pentru discuri sunt AC-3, DTS, DTS-HD, AAC. Desigur, pentru a realiza aceste multe trucuri, este necesară cunoașterea avansată a acestora.

De asemenea, puteți previzualiza rezultatele, iar în cazul mai multor procese de conversie, aveți posibilitatea de a crea o listă (de exemplu, conversii lot), presetari de import și export, configurare setările de program, și multe altele. Handbrake folosește o cantitate moderată de resurse de sistem, durata procesului de conversie fiind destul de mare, însă reușește să păstreze imaginea foarte bună cu sunet de calitate.

Download

2 Comentarii

    1. Mie imi place mai mult Freemake; diferente sunt multe, vazute de ochii mei. Daca vrei sa-ti recomand unul, e clar, Freemake. Daca vre-i sa-ti spun care e cel mai bun, iti recomand sa le probezi pe toate si sa te decizi singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.