Program gratuit de căutat fișiere în calculator

Pentru a localiza rapid în calculator fișierele (pozele, melodiile, documentele, etc) la care nu pot ajunge pe cont propriu folosesc Everything, dar în această ocazie nu vă voi vorbi despre el ci de un program asemănător, la fel de eficient dar care deține o interfață mult mai elegantă și mai bine pusă la punct, dotată cu o serie de opțiuni foarte utile în momentul realizării căutărilor.

Program de cautat fisiere in calculator: FileMind

În primul rând, la FileMind mi-a plăcut interfața care este foarte intuitivă și drept urmare facilitează utilizarea sa. Pe lângă asta, după cum puteți observa și în imaginea de mai jos, programul dispune de o câteva de filtre foarte utile ce pot fi activate în momentul realizării căutărilor în scopul reducerii numărului mare de rezultate ale fișierelor cu același nume. De exemplu, putem filtra rezultatele în funcție de extensia fișierului căutat:

FileMind: Filtrare după extensie

De asemenea, putem limita căutările la o locație anume fie prin intermediul butoanele plasate în bara superioară a programului, fie ajutați de cele afișate în panoul din partea dreaptă a acestuia unde, după cum puteți vedea, ne este permis să limităm căutările în funcție de data creării fișierelor, folderul în care credem că se află acesta și, după cum vă spuneam și mai devreme, în funcție de extensia fișierului/fișierelor căutat/e.

Caseta „Filter” poziționată la baza programului ne permite să introducem un cuvânt cheie pentru a limita căutarea doar la fișierele ce-l includ. De exemplu, dacă dorim să localizăm o melodie a cărui nume nu-l cunoaștem însă știm că include cuvântul „Hair„, introducem termenul pentru a cere programului să afișeze doar acele fișiere ce-l conțin:

FileMind: cuvant cheie

Cunoscând toate avantajele oferite de FileMind e inevitabil să nu-ți dorești să-l încerci dar dacă tot nu v-am convins să o faceți, vă las în compania video-ului oficial de prezentare care cu siguranță vă va ajuta să vă faceți o idee mult mai clară despre ce este vorba.

Dacă priviți cu atenție link-ul de download al programului vă veți da seama că acesta include cuvântul „Shop„. Acest indiciu (o spun din experiență), ne poate da de înțeles că în viitor, cel mai probabil imediat după lansarea versiunii finale, programul va deveni comercial cel puțin pentru cei care vor dori să-l utilizeze la birou sau în scopuri comerciale. Rămâne de văzut…

Download FileMind

3 Comentarii

  1. Folosesc everything şi sunt dependent de el. Fiindu-mi un program atât de vital, postarea ta mă face curios din răsputeri. Uite că mă apuc acum să instalez FileMind! Mersi mult, la cât mai multe postări!!!

  2. Mda… Grafica e mult mai frumoasă, se mişcă destul de repede.Totuşi, everything pare mai logic şi mai rapid!!! Mersi încă odată că mi-ai trezit interesul pentru el! Le păstrez pe amândouă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.