Pokki ne propune un Start Menu diferit pentru Windows 8

Profitând de faptul că majoritatea utilizatorilor de Windows nu au fost mulțumiți de decizia luată de Microsoft referitoare la excluderea din Windows 8 a posibilității dezactivării interfeței Metro și revenirea la desktop-ul cu care ne-am obișnuit până la Windows 7, mai mulți dezvoltatori de software au lansat produse care să readucă meniul Start în acesta. Chiar zilele trecute vorbeam cu un amic și mă declaram surprins de faptul că toate „soluțiile” apărute ca ciupercile după ploaie se limitau în a copia meniul existent în Windows 7 fără a profita de ocazia de a inova și veni cu ceva nou; ceva asemănător cu meniul Start „dintotdeauna” dar care să aducă și noi funcții sistemului de operare.

Astăzi, aflând că și cei de la Pokki au lansat propria variantă, înainte de a afla despre ce este vorba mi-am zis „Pf… Mai sunt mulți?!?„. Chiar și așa le-am accesat site-ul împins de curiozitatea de a afla cum încearcă ei să ne convingă că dețin soluția perfectă pentru „problema” din cauza căreia ne zbatem între viață și moarte de când am aflat că Metro e viitorul… Imaginați-vă ce surprins am fost aflând că ofereau exact soluția pe care eu o reclamam de ceva vreme.

Pokki: un Start Menu diferit pentru Windows 8

Pokki, spre diferență de tot ceea ce am văzut până în momentul de față referitor la readucerea meniului Start în Windows 8, vine cu o serie de îmbunătățiri demne de toți cei care, la fel ca și mine, vor să simtă o schimbare. Meniul obținut cu ajutorul acestei aplicații este rezultatul amestecului făcut între meniul Start convențional al sistemelor de operare Windows, aspectul plăcut al meniului existent în Cinnamon pentru Ubuntu și funcțiile de notificare ale serviciilor de socializare disponibile Metro. Am fi putut cere ceva mai mult? Eu sunt de părere că nu…

Notificări în Pokki pentru Windows 8

Dar totuși primim mai mult! Pentru început, cu Pokki avem acces rapid la favorite, la programele instalate în calculator, la fiecare opțiune din panoul de control și la cele câteva aplicații pe care le utilizăm frecvent. Pe lângă asta, tot di Pokki putem realiza căutări atât în local cât și pe Internet, dispunem de un cititor de fluxuri RSS, etc.

Caută cu Pokki

Din punct de vedere al opțiunilor de configurare disponibile nu sunt foarte multe lucruri de spus și nici nu văd motivul pentru care am avea nevoie de mai mult decât cele oferite și care ne oferă următoarele:

  • posibilitatea activării sau dezactivării bannerelor de notificare precum și poziția acestora pe Desktop
  • posibilitatea modificării acțiunilor gesturilor sau a butonului Windows
  • posibilitatea includerii sau excluderii rezultatelor Web în căutările realizate prin intermediul meniului.
  • posibilitatea logării în Windows 8 direct în interfața Desktop clasică

Pokki

E mult prea devreme să dau cu părerea referitor la funcționarea sa însă din tot ce am văzut și experimentat în cele câteva zeci de minute în care l-am butonat pot spune că avem în față un produs foarte bine bus la punct, rapid și incredibil de util pentru toți cei care nu se mulțumesc cu jumătăți de măsură și pe lângă asta își doreau eleganța și funcțiile avute de Dash-ul din interfața Unity a cunoscutei distribuții linux, Ubuntu. Da, fără nicio îndoială o spun, Pokki merită instalat!

Download Pokki pentru Windows 8

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.