Program gratuit de curatat calculatorul: AppCleaner

Pana ieri nu stiam de existenta acestui program gratuit de curatat calculatorul, asa ca am decis sa-i dau o sansa si sa-l instalez pe calculatorul de teste pentru a vedea de ce este capabil si ce stie sa faca in comparatie cu programe consacrate ale acestei arii.

appcleaner program gratuit de curatat calculatorul

Mentinerea sistemelor de operare Windows curate ne ofera in schimb o performanta marita in comparatie cu ceea ce obtinem de la un sistem abandonat din acest punct de vedere. Pionierii domeniului, CCleaner, TuneUp, s.a.m.d., au dovedit in nenumarate randuri ca majoritatea calculatoarelor lente pot fi revigorate analizand, curatind, reparand si optimizand diversi parametri ai sistemului de operare si ai aplicatiilor instalate in acesta si nu e de mirare ca in foarte scurt timp au devenit atat de populare incat le auzi numele la tot pasul.

AppCleaner: curatare eficienta a sistemului

CCleaner, preferatul meu in ceea ce priveste curatirea sistemului, se pare ca a fost modelul dupa care s-au inspirat cei ce au dezvoltat softul AppCleaner; soft despre care vom vorbi putin in continuare.

dezinstalarea programelor cu appcleaner

De ce spun ca realizatorii acestei aplicatii s-au inspirat dupa CCleaner ?!! E suficient sa-i cunoastem functiile, pentru a ne da seama ca la mijloc nu poate fi nicidecum vorba de o simpla coincidenta. Iata cateva motive care ma fac sa am aceasta parere:

 • ambele curata registrul si temporarele create de Windows
 • ambele curata cache-ul Internet Browserelor, cookies, etc.
 • ambele curata fisierele temporare ale aplicatiilor
 • ambele permit dezinstalarea altor aplicatii
 • ambele permit gestionarea aplicatiilor ce pornesc odata cu Windows
 • ambele permit stergerea punctelor de restaurare
 • ambele permit stergerea spatiului liber pe Hard Disk
 • ambele permit ignorarea anumitor item-uri / parametri
 • ambele dispun de profile ce pot fi personalizate…

Si cine a fost primul ?!?

Mda… Asa cum am spus mai devreme, AppCleaner este o clona a CCleaner la instalarea careia cu siguranta as recurge, in momentul in care al doilea va deveni istorie (dar asta cu siguranta nu se va intampla prea curand).

Atunci, de ce as instala AppCleaner ?!? Sincer… Chiar n-am niciun motiv. Poate doar fiindca imi place aspectul lui mai mult decat cel avut de arhicunoscutul program de curatare… Neah, nici vorba. Prefer siguranta pe care doar experientele avute cu CCleaner mi-o pot oferi.

Parere mea… conteaza ?!?

Daca eu as fi in locul celor care au creat AppCleaner as adauga aplicatiei ceva care CCleaner sa nu aiba. De exemplu, un optimizator pentru conexiuni, o lista de pornire controlata a aplicatiilor ce TREBUIE sa porneasca odata cu sistemul de operare, un administrator de servicii, sau, de ce nu, un administrator de fisiere care sa ne permita sa organizam datele din calculator in functie de tipul de fisier… stiu eu, ceva acolo… macar sa avem un motiv in plus pentru a renunta la CCleaner in favoarea aplicatiei creata de ei.

Acestea fiind spuse, chiar daca AppCleaner este o aplicatie foarte buna, nu va recomand sa o descarcati daca nu aveti nimic impotriva celor de la Piriform si a produsului lor. Dar stiti ce ?!? Hai ca las totusi un link de download pentru cazul in care sunteti curiosi…

Download AppCleaner

6 Comentarii

 1. O alternativa foarte buna, dar ca si tine nu as renunta (deocamdata) la CCleaner.
  Tine-o tot asa, apreciez foarte mult munca si efortul depus de tine. Iti doresc multa sanatate si inspiratie pentru a scrie subiecte cat mai interesante prin a ne invata ceva.
  ~dm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.