Program gratuit de defragmentare a hard disk-ului

Dintre toate programele gratuite de defragmentare a Hard Disk-ului pe care le folosesc, cel mai bun, după părerea mea, pare a fi Smart Defrag de la IoBit. Lăsând la o parte interfața deosebit de elegantă, are reale calități comparabile cu ale unui program comercial specializat. Smart Defrag asigură o maximă stabilitate și performanță, în afară de siguranța datelor pe hard disk. Pe lângă rapiditatea defragmentării, programul ne mai oferă posibilitatea defragmentării offlineBoot time defrag, opțiune foarte utilă, știut fiind faptul că în modul online, multe fișiere de sistem sunt în uz, blocate, deci nu pot fi mutate pe hard disk.

program gratuit de defragmentare hard disk

Trebuie să vă atenționez că, în cadrul procesului de instalare, va trebui să evitați diferite modificări și instalarea unor caracteristici nedorite. Astfel, va trebui să apăsați butonul Decline în prima fereastră, iar în următoarea apăsați Skip.

Interfața principală a programului nu cred că va pune probleme niciunui utilizator, chiar începător fiind. Pentru început, trebuie să faceți o analiză a partiției selectate în partea de sus a interfeței, prin apăsarea butonului Analyze. Programul va începe procesul de analiză, după care va afișa un raport în legătură cu respectiva partiție, atenționându-vă dacă este sau nu cazul unei defragmentări. Dacă necesită defragmentare, dați click pe butonul Defrag, selectând una din opțiunile respective.

defragmentare și optimizare hard disk

În tabul Automatic Defrag, aveți posibilitatea să configurați această opțiune, sau pur și simplu să o activați prin Turn on, acțiunea fiind deja setată sa se execute săptămânal. Nu este recomandat ca defragmentarea să fie făcută prea des, ducând la uzura prematură a hard disk-ului. Acest lucru se poate face și manual, prin dezactivarea defragmentării automate.

defragmentare automata

Boot time defrag este, așa cum am menționat mai sus, foarte utilă, personal vă sfătuiesc o defragmentare în boot (offline), o dată pe săptămână, sau chiar două, în funcție de activitatea pe calculator. Bineînțeles, puteți opta pentru automatizarea acestui proces, dând click pe Turn on.

boot time defrag

Despre opțiunile programului, Settings, nu am să intru în amănunt, cele implicite ale defragmentorului, fiind optime. Totuși, aceste opțiuni rămân la latitudinea fiecăruia, în funcție de volumul activității pe calculator.

optiuni defragmentare

Smart Defrag este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows, începând de la versiunea 2000, până la Windows 8 inclusiv, atât pe arhitectura de 32-biți, cât și pe cea de 64.

Download IoBit Smart Defrag

Un comentariu

  1. Şi cu aocazia aceasta aflu şi eu ce mama naibii înseamnă: Boot Time Defrag. Am folosit şi eu IoBit defragler. Foarte bun. Prefer însă:Perfect disk 11! Mulţumesc pentru informaţiile ample!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.