Integrarea definitivă a unei subtitrări într-un fișier AVI

Pentru a integra o subtitrare într-un film, videoclip, există multe posibilități, fiindu-ne oferite de diferite programe comerciale sau gratuite. În articolul de față ne vom ocupa de Avi ReComp, un program gratuit, fiabil, destinat în primul rând, așa cum ne sugerează denumirea sa, recompresării fișierelor în format AVI. Pe lângă această caracteristică, Avi ReComp poate integra subtitrarea într-un fișier AVI. Despre recompresie nu am să intru în detalii, doar menționez că este utilă în reducerea cu aproximativ 50% a dimensiunii inițiale a fișierului. Trebuie ținut cont însă, că și calitatea imaginii și a sunetului, vor scădea în funcție de rata compresiei. Acest lucru este util în cazul redării unui fișier media pe un terminal mobil, știut fiind faptul că unele nu dispun de spațiu de stocare pre mare. Instalarea Avi ReComp poate fi puțin derutantă, programul în sine fiind o suită de alte sub-programe  codecuri, care ajută la editarea video în sine. Astfel, va trebui să acceptați instalarea fiecăruia în parte, fiind o instalare tipică, NextNext.., fără alte adaosuri inutile.

Instalare AVI ReComp

După ce vom rula programul, va trebui să deschidem fișierul AVI cu butonul Open AVI, și să stabilim locația de salvare, Save AVI. Dacă doriți să recomprimați fișierul, o puteți face din lista dropdown New AVI size.

Interfața principală

Pentru adăugarea subtitrării, în secțiunea Additions, localizați subtitrarea respectivă, Load subtitles. Dacă doriți să vă puneți “semnătura” pe respectivul fișier AVI, puteți adăuga un logo personal. Atenție la drepturile de autor, în cazul publicării conținutului pe diverse situri publice!

Încărcare subtitrare

Tot în această secțiune aveți posibilitatea de a redimensiona aspectului final de redare, adăugarea sau eliminarea unei borduri, conversie audio a coloanei sonore, aspectul ratio, etc. La fiecare astfel de opțiune, există posibilitatea unei previzualizări, Preview.

Previzualizare

În secțiunea Settings putem seta prioritatea procesului, restul opțiunilor fiind la latitudinea fiecăruia, sunt ceva mai avansate. După setarea tuturor opțiunilor, în secțiunea Queue va trebui să adăugăm procesul în listă, apoi să-l deschidem cu butonul Start.

Add to queue

Ca în orice acțiune de editare video, va trebui să va înarmați cu răbdare, procesarea putând să dureze de la câteva zeci de minute, la câteva ore, în funcție de dimensiunea fișierului video, de setările alese, rezoluție, compresie, și de performanțele propriului calculator. Avi ReComp este compatibil cu toate sistemele de operare Windows. Testarea s-a efectuat pe Windows 8 x64.

Download Avi ReComp

6 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.