Program gratuit de partiționare HDD

Programul pentru partiționare pe care am să vi-l prezint, cu toate că este gratuit, are toate calitățile unui program comercial cunoscut pentru funcționalitatea și complexitatea sa. Programul ne este oferit de MiniTool Solution Ltd, un dezvoltator renumit pentru multe alte produse de gen. Pentru un utilizator obișnuit este alegerea ideală atunci când are nevoie de a gestiona un Hard Disk.

Program de partitionat Hard Disk-ul

Interfața programului este caracteristică unui soft de gestionare Hard Disk, simplă, intuitivă. Dintre numeroasele funcții ale programului amintim: redimensionarea, copierea, crearea, extinderea, ștergerea, conversia, formatarea unei partiții, etc.

Nu cred că este necesar să descriu fiecare funcție în parte, ar dura mult timp. Astfel dacă vom selecta o partiție, în partea stângă vom avea toate opțiunile de lucru cu respectiva partiție. De asemenea, aceleași opțiuni le vom avea dacă dăm click dreapta pe respectiva partiție.

Redimensionare partitii

În cazul în care aveți de redimensionat o partiție, dați click pe opțiunea respectivă din panoul stâng (Move/Resize Partition), iar în fereastra ce se va deschide mutați sliderul la dimensiunea dorită, apoi dați OK. Operațiunile pe care le veți executa vor fi memorate de program în așteptarea confirmării din partea voastră. Pentru aceasta, după ce considerăm că am terminat de executat operațiunile dorite, trebuie să dăm click în bara de sus pe butonul Apply. După caz, poate fi nevoie de un restart al sistemului de operare pentru aplicarea în siguranță a operațiunilor. Atenție însă, înainte de orice partiționare este recomandată o defragmentare a partiției pentru realocarea spațiului ocupat de fișierele respective pe HDD, și bineînțeles un backup al partiției. Tot în panoul din partea stângă avem două opțiuni foarte utile în cazul în care avem de recuperat o întreagă partiție ștearsă sau formatată accidental, și cealaltă pentru recuperare de date, care este limitată la capacitatea de doar 1GB în versiunea gratuită, trebuind să o descărcăm de pe site-ul oficial. În meniul de tip ribbon din partea superioară avem posibilitatea de a descărca o imagine ISO pe care să o ardem pe un CD sau stick USB pentru lucrul offline cu acest program. MiniTool Partition Wizard poate fi folosit în toate sistemele de operare Windows, atât pe 32 biți, cât și pe 64 biți.

Download MiniTool Partition Wizard

2 Comentarii

  1. Sall, am o nelamurire cu un laptop cumparat de 1 sapt, incerc sa ii repartitionez hdd-ul si cei de la hp au bagat un tools ce nu pot sa scap de el, da-mi un sfat pe mail sau alceva ,te rog

    1. Cred că te referi la o partiție ascunsă dedicată restaurării de sistem. Da, sunt multe firme care procedează așa. Descarcă o imagine cu Ubuntu, o pui pe un CD, boot-ezi cu el în modul live, și vei găsi GParted, un utilitar foarte bun de partiționare. Înainte de toate fă un backup de sistem, să fie acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.