Program pentru mutarea programelor instalate în altă partiție fără reinstalarea acestora

Majoritatea programelor se comportă cam la fel în ceea ce privește instalarea. Acestea sunt setate să se instaleze automat în partiția C a computerului, în folderul Program Files. Problemele apar atunci când instalați un joc nou care depășește de obicei 10 GB pentru că veți rămâne fără spațiu pe partiția C. SymMover vine în ajutorul dumneavoastră și mută anumite programe instalate de pe disk-ul C pe disk-ul unde aveți mai mult spațiu. Această mutare se face fără reinstalarea programului respectiv.

symmover1

Pentru a adăuga un program instalat în listă trebuie să dați click pe plusul (+) din meniul din mijloc. După ce adăugați programul dorit trebuie doar să apăsați pe săgeata verde care va muta automat folderul într-o locație pe care o puteți configura dumneavoastră. Interfața programului vă arată spațiul ocupat dar și cel disponibil de pe partiții.

Dacă doriți să configurați programul trebuie să intrați în meniul Settings. Aici veți putea schimba folderul în care vor fi mutate programele sau puteți schimba cum va fi afișat spațiul partițiilor (în MB sau GB).

Symmover2

SymMover este o aplicație folositoare pentru cei care au rămas fără prea mult spațiu pe partiția C și doresc să mute aplicațiile instalate. Programul poate fi rulat pe Windows Vista, 7 sau 8 iar Windows XP nu permite rularea programului. Dezvoltatorul programului menționează totuși faptul că nu oricine poate folosi acest program. Acesta spune ca nu puteți folosi programul dacă:

– Partițiile nu sunt formatate pe fișierul sistemului NTFS

– Nu aveți acces de administrator pe computer

– Doriți să mutați anumite programe care funcționează ca proces de sistem sau serviciu

– Doriți să mutați fișiere importante pentru care nu aveți făcuta o copie (backup)

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.